Somali'de bombalı saldırı: 2'si Türkiye vatandaşı 90 ölü

Somali'de bombalı saldırı: 2'si Türkiye vatandaşı 90 ölü

Somali'de bombalı araçla düzenlenen saldırıda 2'si Türkiye vatandaşı 90 kişi hayatını kaybetti.

Bir hükümet sözcüsü, bu sabah başkent Mogadişu'da bulunan bir güvenlik kontrol noktasına bombalı araç saldırısı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Somali eski güvenlik bakanı, Federal Parlamento üyesi Abdirizak Mohamed ise patlamada 17’si güvenlik görevlisi, 4’ü farklı uyruktan 73’ü sivil 90’dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Türkiye'nin Somali Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, "2 vatandaşımızı kaybettiğimizi teyit ettik." dedi. Yılmaz, Türkiye'den ambulans uçak talebinde bulunulduğunu da aktardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Mogadişu'da meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden iki vatandaşımıza ve diğer masum Somalili kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kardeş Somali'nin daima yanında olacağız. Teröre karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." dedi.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğu, bu nedenle ölü sayısının artmasından endişe edildiği kaydedildi.

Yüzbaşı Mohamed Hussein ise patlamanın, hafta sonu işe gidenlerin yoğun olduğu bir saatte gerçekleştiğini ve saldırıda vergi toplama merkezinin hedef alındığını söyledi.

Patlamayı üstlenen olmadı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler