Somali'ye Anadolu'nun yüreği ulaştı

Somali'ye Anadolu'nun yüreği ulaştı

Uzun yıllardır iç savaşı yaşayan ve açlıkla mücadele eden Somali'ye Anadolu halkının yüreği ulaştı. Mazlum ve mağdur olan bu ülkeye ulaşan Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri 24 Bin aileye iftar verdi ve 1000 aileye de gıda paketi dağıttı.

MOGADİŞU - Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Somali'de muhtaç ve mağdur halkın yardımına koştu. Dernek, ilk etapta 24 Bin aileye iftar verdi ve 1000 aileye de gıda paketi dağıttı.

SOMALİ GELECEĞE DAHA BİR UMUTLA BAKIYOR
Ramazan ayının başlaması ile Somali'nin başkenti Mogadişu'ya ulaşan Cansuyu ekipleri, başkent Mogadişu yakınlarında kurulan mülteci kamplarına Anadolu'nun selamlarını ulaştırdılar. Derneğin Somali Yardımları Koordinatörü Mehmet Ali Eroğlu, 2011 yılındaki büyük kuraklık sonrasında Somali'nin kendini toparlamaya başladığını ifade etti.

Eroğlu; "İnsanlar şimdilik iç savaşın izlerini sarmaya başlamışlar. Sokaklarda güvenle gezebiliyorlar. Alış veriş yapabiliyorlar. Geleceğe daha bir umutla bakabiliyorlar. Biz de burada Cansuyu Derneği adına iftar veriyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın bize emanet ettiği yardımları biz de Somali'deki kardeşlerimize ulaştırıyoruz" diye konuştu.

SELAMDIR, TEBESSÜMDÜR, DUADIR BU YARDIMLAR
Derneğin Dış İlişkiler Sorumlularından Çağrıhan Karalar ise yaptığı değerlendirmede Somali halkının yalnız olmadıklarını hissettirmenin dahi büyük bir onur olduğunu ifade ederek; "Hayırsever vatandaşlarımız sadece sıcak yemek, temiz su göndermiş olmuyorlar. Bu yardımlar bir selamdır, bir tebessümdür Somali halkı için. Kardeşlerinden gelen bir çağrıdır. Karşılığı ise duadır, tertemiz dualardır" şeklinde konuştu. (Muhammed Can / İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.