Son zamanlarda gerileme yaşandıysa sebebi yaptığımız yanlışlardır

Son zamanlarda gerileme yaşandıysa sebebi yaptığımız yanlışlardır

​Giresun'da partisinin İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son zamanlarda yaşanan gerilemenin yanlışlardan kaynaklandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da partisinin İl Danışma Toplantısı'nda konuştu. Partililere hitap eden Erdoğan, "Son zamanlarda gerileme yaşandıysa, sebebi yaptığımız yanlışlardır." dedi.

"Yapmamız gereken, kapı kapı dolaşacağız. Gurur, kibir bize yakışmaz. Gurur, kibir, Allah'a aittir. Biz mütevazı olacağız." diyen Erdoğan şöyle konuştu. "Son zamanlarda gerileme yaşandıysa maalesef yaptığımız yanlışlardan. Kendi çıkarını partisinin ve ülkesinin önünde tutan hiç kimse AK Parti'de yöneticiliğe talip olamaz. AK Parti teşkilatlarımız, 16 yıllık parti, 15 yıllık iktidar dönemimizde durmaksızın, dinlenmeksizin kesintisiz bir mücadele içerisinde olduk. Bu süreçte elbette yolda kalan, yolunu şaşıran arkadaşlarımız da oldu. AK Partinin en önemli özelliği kendini yenileyebilme özelliğinin olmasıdır. 16 Nisan halk oylaması ile önemli bir başarıyı yakaladık. Artık yüzde 49.9 bile alsanız başarılı sayılamayacaksınız. Netice ve zafer için mutlaka yüzde 50+1 oy almamız gerekiyor. Buna hazır mıyız? Rahat icraat yapabilmek için Meclis'te de büyük çoğunluğa sahip olmak gerekiyor. Biliyorum yandınız, piştiniz. Biliyorsunuz; Yandım, piştim ama oldum."

"Birlikte yaşadığımız bu seçimlerden gereken dersleri çıkarmazsak 2019'da işimiz gerçekten çok zor demektir." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 yıldır girdiğimiz her seçimi kazandık, kesintisiz şekilde iktidarda kaldık. Teşkilatlarımız içinde ciddi bir metal yorgunluğuna maalesef ben de şahit oluyorum. Milletimizin de tespitidir. 16 Nisan'da alınan yüzde 51,4 oy AK Parti oyu değildir. Aynı şekilde Hayır'cıların aldığı yüzde 48,6 oy da sadece CHP'nin oyu değildir. Onlara en güzel cevabı inşallah 2019'un Mart'ında vereceğiz. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Buna hazır mıyız? 2019 seçimleri öncesinde teşkilatlarımızdan başlayarak partimizde ciddi bir yenilenmeyi, değişimi hayata geçirmekte kararlıyız. AK Parti'nin belirli kişilerin, grupların tasallutuna girmemesi için bu değişimi en sağlıklı şekilde yönetmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Son zamanlarda yaşanan gerilemenin nedenin yapılan yanlışlıklar olduğunu söyleyen Erdoğan, "Yapmamız gereken, kapı kapı dolaşacağız. Gurur, kibir bize yakışmaz. Gurur, kibir, Allah'a aittir. Biz mütevazı olacağız. Bizim bakanımız mütevazı olacak. Belediye başkanımız, milletvekillerimiz mütevazı olacak. Makamı güçlü kılmaktır aslolan. Makamdan güç almak değil. Makamda güç alarak yoluna yürümeyi düşünüyorsan, geldiğin gibi bu millet seni göndermesini bilir. Son zamanlarda gerileme yaşandıysa maalesef yaptığımız yanlışlardan. Kendi çıkarını partisinin ve ülkesinin önünde tutan hiç kimse AK Parti'de yöneticiliğe talip olamaz." ifadelerini kullandı.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler