Soruların zorluğu öğrencilerin hayallerini yıktı

Soruların zorluğu öğrencilerin hayallerini yıktı

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili görüşlerini paylaşan öğrenci ve veliler, soruların çok zor ve okulda işlenen müfredata tezat olduğunu ileri sürerek tepki gösterdiler.

Mardin’in Midyat ilçesinde ilk oturumu dün gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) yapıldı.

AYT’de adaylara Türk dili ve edebiyatı-sosyal bilimler-1 testinden 40, sosyal bilimler-2 testinden 40, matematik testinden 40, fen bilimleri testinden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru yöneltildi. Adaylar, 160 soruya 180 dakika da cevap vermek için ter dökerek birbirleriyle yarıştı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili İLKHA’ya duygu ve düşüncelerini aktaran öğrenci ve veliler, soruların zorluğundan ve sınav yerlerinin uzak yerlere alınmasından öğrencilerin çok olumsuz etkilendiklerini belirttiler.

“Çocuklarımızın okuma heveslerini niye kırıyorlar”

Soruların zor olmasından dolayı çocuklarının sınavının kötü geçtiğini gören 5 öğrenci annesi Nebahat Özçelik ÖSYM’ye tepki gösterdi.

Çocuklarının psikolojilerinin çok bozulduğunu ifade eden Özçelik,  "Niye gençlerimize bu kadar zorluk çıkarıyorlar. Okuma heveslerini niye kırıyorlar. Allah’tan korksunlar. Ben beş öğrenci okutuyorum. İlki şimdi sınava girdi. Diyor ki, anne diğerleri okumasın. Bu kadar zorluk niye! Sonra diyorlar Türkiye niye gelişmiyor. Sistem ve dersler çok zıt. Okulda gördükleri derslerle tamamen zıt ve çok zor sorular. Çocuklar babamızın yüzüne nasıl bakacağız diyorlar. Çocuklarımızın psikolojilerini yerle bir ettiler." dedi.

“Sınavların uzak merkezlerde olması çocukları olumsuz etkiledi”

Mardin’den çocuklarını sınava yetiştirmek için Midyat’a çok erken saatte gelmek zorunda kaldıklarını belirten bazı veliler ise bu duruma tepki gösterdiler.

Herkesin vasıta imkânlarının olmadığını belirten ismini vermeyen bir öğrenci velisi, "Mardin’den geldik. Çok erken gelmek zorunda kaldık. Hadi çok şükür bizim arabamız var. Ama aracı olmayanlar da var. Bu durum çok sıkıntı yarattı. Yani bunu ÖSYM neden yaptı. Sıkıntılı oldu. Ama sınav ile ilgili bir sıkıntı olmadı. Heyecanlıydık. Bu durum ileriki dönemlere de lütfen yansımasın.” dedi.

Sınav sorularının zorluğundan yakınan öğrenciler ise “Sınav güzeldi, ama soruları oldukça zordu. Çok zorlandık. Özellikle matemetik dersinde çok arada kaldık. Yapabildiklerimizi yaptık diğerlerini bıraktık. İnşallah kazanırız. ”şeklinde konuştular.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler