Sorun `İzin` Değil; `Peygambere Tahammülsüzlük`

Sorun `İzin` Değil; `Peygambere Tahammülsüzlük`

Ülkenin birçok merkezinde, "Peygamber Sevdası"nın dalga dalga yayıldığı, mewlüd alanlarında Muhammedî nidanın arş-ı alaya yükseldiği mübarek günler yaşanmaktadır.

Bu yılki etkinliklere katılımın geçen sene yapılan etkinliklere göre çok daha fazla olduğu görülmektedir. Zira artık meydanlar bile “Peygamber Sevdalıları”na dar gelmektedir. Kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce Peygamber sevdalısı, uzak yakın demeden “Peygamber Sevdalıları Platformu”nun düzenlediği etkinliklere iştirak etmektedirler.

Peygamber Sevdalıları Platformu müntesiplerinin üstün çaba ve gayretleriyle gönüllerde Muhammedî fidanların yeşermesi, dolaysıyla düzenlenen kutlu doğum etkinliklerine katılımın her geçen gün artması, İslam’a ve Müslümanlara karşı tahammülsüzlükleriyle tanınan kimi çevreleri rahatsız etmektedir.

“Peygamber Sevdalısı Camia”ya karşı da tahammülsüz ve kindar olan bahse konu ettiğimiz çevreler, ellerindeki imkânları kullanarak her fırsatta Peygamber sevdasının önüne geçmek, engellemek ve kutlu doğum etkinliklerine gölge düşürmek istemekte; Peygamber sevdalısı camiayı töhmet altında bırakacak yalan-yanlış sözleri sarfetmekten ve yayımlamaktan imtina etmemektedirler.

Sosyalist ideolojiyi benimseyen ve aynı amaca hizmet eden kimi kişi ve kurumlar da “Diyar-ı Muhammed”te 21 Nisan Pazar günü Nevruz parkında yapılması planlanan kutlu doğum mitingine sudan bahaneler ileri sürerek izin vermemektedirler.

Mewlüd mitingi için Nevroz parkına izin vermeyen zihniyet, D.Ü.’de tekrar sahnede!

Bilindiği üzere, 8 Nisan Pazartesi günü PKK/BDP’ye bağlı “Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği”nden bir gurup ile Peygamber sevdasının dalga dalga yayılması, yediden yetmişe herkesin bu sevdadan payını alması ve “Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Tevhid Öğretmenim Hz. Muhammed (sav)” adlı etkinlikten diğer öğrencilerinde haberdar olması için afiş asmaya çalışan “Bilge Genlik Kulübü”nün mütedeyyin öğrencileri arasında bir gerginlik yaşandı. Daha sonra bu gerginlik, taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada Bilge Gençlik Kulübü’nden 3 öğrenci yaralandı.

Gerginliğin çıkma sebebini ve nasıl kavgaya dönüştüğünü, daha sağlıklı olması açısından Bilge Gençlik Kulübünden yapılan açıklamadan öğrenelim:

“Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü olarak 09.04.2013 tarihinde Kutlu Doğum etkinliği yapmak için D.Ü. Rektörlüğü’nden izin aldık. Bu izin gereği etkinliğimizin tanıtım ve reklam faaliyetleri için afiş ve broşür bastırıp 08.04.2013 tarihinde Dicle Üniversitesi’ne bağlı fakültelerde bunları asmamız ve dağıtmamız esnasında Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği’nin yetkilisi olduğunu söyleyen öğrenciler tarafından engellenme girişimine maruz kaldık.

Kulübümüzün başkanı ile kulüpteki yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız sağduyulu bir şekilde bunun nedenini öğrenmeye çalıştılar. Bunun üzerine söz konusu Düö Der’e bağlı öğrenciler rektörlükten alınan iznin bir anlam ifade etmediğini, burada yapılan tüm etkinliklerin ancak kendilerinin izniyle gerçekleşebileceğini, aksi durumda her ne pahasına olursa olsun buna engel olunacağını söylediler. Konuşmalar sürerken konuşmaya dışarıdan katılan bazı Düö Der üyeleri, konuşan arkadaşlarımıza saldırarak olayı başlattılar. Sayıca çok fazla olan Düö Der üyeleri oradaki arkadaşlarımıza sopa ve sandalye ile saldırdılar. Arkadaşlarımız dışarıya çıkarken, organize olmuş yüzlerce taşlı sopalı Düö Der üyeleri koşarak üzerimize doğru geldiler ve defalarca saldırdılar.”

Olaylara farklı ve taraflı yaklaşan bazı medya ajansları da, kavgayı ilk Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerinin başlattığını ve Düö Der’lilere tuğla, satır ve sopalarla saldırdığını takipçilerine duyurdular. Ayrıca, güvenlik güçlerinin sadece Düö Der’lilere müdahale ettiğini ve Bilge Gençlik Kulübü’nden kimseye karışmadığını belirttiler. (Oysa kendi sempatizanlarının çektiği görüntülerde güvenlik güçlerinin Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerine biber gazı ve tasdikli su ile müdahale ettiği görülür.)

Olayla ilgili sosyal medyada yapılan yorumlarda ise kendini bilmez bazı kimseler, adeta “derin yapılar”ın ekmeğine yağ sürme yarışına girdiler. Hatta kimisi, BDP milletvekillerinin ismini kullanarak Peygamber sevdalısı camianın fertlerini tehdit etme cüretini bile işledi. Ancak kısa bir süre sonra ismi kullanılarak hedef olan “malum BDP milletvekili”, televizyon ekranlarına çıkarak kesinlikle böyle bir açıklama yapmadığını açıkladı ve olayların yatışması için sağduyu çağrısı yaptı.

Düö Der ile Bilge Gençlik Kulübü arasındaki gerginlikle ilgili en itidalli açıklama, adaleti yeniden tesis etme ilkesiyle siyasete giren ve teşkilatlanma çalışmalarına hız veren Hür Dava Partisi’nden geldi.

Hür Dava Partisi’nden yapılan açıklamada, “PKK’lı grup üniversitede kendilerinden habersiz hiçbir etkinliğin düzenlenemeyeceğini, üniversitede yapılacak etkinlikler için rektörlükten değil kendilerinden izin alınması gerektiğini söyleyerek afiş ve broşürleri yırtıp bunları dağıtan öğrencileri darp etmişlerdir. Farklı düşüncelere tahammülsüzlüğün bir göstergesi olan etkinlik yaptırmamak, afiş asıp broşür dağıtanlara saldırmak; kabul edilemez davranışlardır. Bu tip tahammülsüz davranışlar içinde bulunan kişileri farklı düşüncelere saygı göstermeye, provokatif eylemlerde bulunmamaya ve tarafları sağduyulu davranmaya ve sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Doğrusu içerisinde bulunduğumuz bu “kutlu mevsim”de ve ülkenin geçtiği bu “son süreç”te, bu gibi olayların olmasını hiçbir aklıselim istemez. Ancak geçmişten de bilinen bir gerçek vardır ki, bu ülkede her ne zaman Müslümanlar tam teşekküllü bir şekilde ayağa kalkıp insanlara Peygamberi götürdüyseler, mutlaka derin yapıların güdümünde idamesini sürdüren birileri bu şahlanıştan rahatsızlık duymuş ve Müslümanların halkla iç içe olmasına tahammül edememişlerdir. Zira biliyorlar ki, Müslümanlar halka insanlığın efendisi “Hz. Muhammed (sav)’in hayat bahşeden ilkeleri”ni götürdüklerinde kendilerinin gerçek yüzü ortaya çıkacak ve böylece halk onları tanıyacaktır. İşte “korkuları” ve “tahammülsüzlükleri” bu yüzdendir.

(Hürseda Haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.