Soykırıma uğrayan Arakanlıların Kur'an aşkı örnek oluyor

Soykırıma uğrayan Arakanlıların Kur'an aşkı örnek oluyor

Myanmar hükümeti ve Budist çeteler tarafından soykırıma uğrayan Arakanlı Müslümanlar, sığındıkları kamplarda çocuklarına Kur'an eğitimi vererek büyük bir örneklik sergiliyorlar.

Yaşadıkları büyük katliamlar, çocuk ve kadınlarının acımasızca ve en barbar yöntemlerle öldürülmesi Arakanlı (Rohingya) Müslümanları Kur'an-ı Kerim öğrenmekten alıkoymuyor.

Myanmar'da, kendi topraklarında; hükümet ve onun organize ettikleri Budist çeteler tarafından yapılan baskı ve katliamlardan kaçarak Bangladeş sınırındaki kamplara yerleşen Arakanlıların, İslam'a bağlılıkları büyük örneklik teşkil ediyor.

Bulundukları kamplara yerleştikten sonra burada başta gıda ve ilaç temini açısından büyük sıkıntılar yaşayan Müslümanlar, her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen çocukların Kur'an eğitiminden uzak kalmaması için ellerinden geleni yapıyorlar.

Bangladeş'in Coxs Bazar Ukiah bölgesindeki Kutupalong mülteci kampında hayatta kalma mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlar, elleriyle yaptıkları mescid ve medreselerde hem ibadetlerini yapıyor hem de çocuklarının İslami eğitim almalarını sağlıyorlar.

30 Nisan'da çekilen görüntülerde, Kutupalong mülteci kampında zor şartlarda hayatın devam ettiği gözlemlenirken, dışardan gelen misafirleri karşılayan medrese öğrencileri ve müderrisler de büyük bir mutluluk yaşıyor.

Eğitim gören çocuklar ve kampta kalan aileler için medresede günlük sıcak yemek çıkarılıyor. Tabi pişen aş belirli bir ölçekte çıktığı için kamptakilerin tümü bundan faydalanamıyor. Bu nedenle Arakanlı Müslümanlar, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan tüm Müslümanlardan kendilerine yardım elini uzatmasını bekliyor.

İlaç, gıda ve giysi anlamında ihtiyaçların olduğu bölgede daha önceleri İHO EBRAR ve Avrupa Yetim-Der organizasyonuyla çeşitli gıda malzemeleri ulaştırılmış, su kuyuları açılmıştı.

Yaklaşık 230 bin Arakanlı mültecinin yaşadığı bölgedeki yerel kaynakların İlke Haber Ajansına (İLKHA) verdiği bilgilere göre, Myanmar'da halen baskı ve zulümlerin devam ettiğini ve buna bağlı olarak göçlerin de sürdüğünü belirttiler. (Ali Ekber İrtem - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.