Sözde normalleşme anlaşmasına verilecek en iyi cevap birliktir!

Sözde normalleşme anlaşmasına verilecek en iyi cevap birliktir!

Filistinli Milletvekili Yasir Mansur, siyonist işgal rejiminin Filistin halkına karşı işlediği insanlık suçları gölgesinde Filistinli grupların tek bir çatı altında birleşmesinin ulusal bir talep olduğunu belirtti.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) yöneticileri ile Filistinli milletvekillerinin, ulusal bir uzlaşı için her türlü desteği verdiğini hatırlatan Mansur, bu bağlamda atılacak adımların, tarafları birbirine yakınlaştırmak amacıyla yapılacak olan görüşmelerin toplum tarafından memnuniyetle karşılanacağına dikkat çekti.

13 Ağustos Perşembe günü siyonist işgal rejimi ile BAE arasında kabul edilen sözde normalleşme anlaşmasına değinen Mansur, siyonist işgal rejimi ile normalleşme yarışına giren ve aynı şekilde onların yoğun baskılarına boyun eğen bazı Arap devletlerine verilecek en iyi cevabın Filistin’de ulusal birliğin tesisi olacağına vurgu yaptı.

Milletvekili Mansur, siyonist işgal rejiminin, Filistin halkının meşru taleplerini görmezden geldiğini, Mescidi Aksa’yı Yahudileştirmek istediğini ve uluslararası kanunlara aykırı davrandığını aktararak, bütün bunlara karşı Filistin’deki bölünmüşlüğün sona erdirilmesi gerektiğini, bölünmüşlüğün daha fazla devam etmesinin, Filistin'in önünde engel teşkil ettiğini kaydetti.

Filistin hükümetinin ortak toplantı çağrısına değinen Mansur, direniş hareketlerinin bir araya gelmesini sağlayacak olan söz konusu çağrısının işgalcileri endişelendirdiğinin, bu yüzden birleşme arzusunun en kısa zamanda hayata geçirilmesinin elzem bir durum olduğunun altını çizdi.

Siyonist işgal rejiminin ve BAE’nin ABD’nin arabuluculuğuyla “ilişkilerin tamamen normalleşmesi” için anlaşmalarını, Filistin'in “sırtından bıçaklanması” olarak yorumlayan Mansur, “Filistin halkı, şartlar ne olursa olsun haklarını savunmaktan vazgeçmeyecektir." dedi.

Diğer taraftan Hamas yöneticilerinden Şeyh Hasan Yusuf, Filistinli grupların yöneticilerinin, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Ramallah’taki merkezinde bir toplantı gerçekleştireceğini bildirmişti. Toplantıda, emperyalist ABD’nin Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan Yüzyılın Anlaşması ile siyonist işgal rejiminin Batı Şeria’yı ilhak planı ve son olarak 13 Ağustos Perşembe günü siyonist rejim ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için duyurduğu normalleşme anlaşması gibi sıcak konuların ele alınacağı öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.