Sri Lanka Dışişleri Bakanı Gunawardena: “Her daim Filistin halkının yanındayız”

Sri Lanka Dışişleri Bakanı Gunawardena: “Her daim Filistin halkının yanındayız”

Sri Lanka Dışişleri Bakanı Dinesh Gunawardena, ülkesinin tüm uluslararası platformlarda Filistin halkının yanında durduğunu ve bu tutumundan taviz vermeyeceğini belirtti.

Gunawardena, Sri Lanka'nın, Arap dünyasında ortaya çıkan sorunlar ve özellikle Filistin meselesi ile ilgili olarak, Bağlantısızlar Hareketi’nin savunduğu ilkelere bağlı kalmaya devam ettiğinin altını çizdi.

Arap devletleri ile Sri Lanka arasındaki ilişkilerin iki tarafın da yararına olduğunu belirten Gunawardena, söz konusu bağlantıların, sürekli iş birliği ve istişareye dayanan tarihsel ilişkiler olduğunu ve bu konuda bir değişiklik olmadığını belirtti.

Bağlantısızlar Hareketi, kendilerini hiçbir güç blokuna dahil veya hariç olarak addetmeyen 100 üzerinde ülkenin bir araya gelerek oluşturdukları bir uluslararası oluşumdur. Soğuk Savaş döneminde Batı İttifakı ve Doğu Bloku'nun yanı sıra üçüncü bir blok olmuştur. Bu hareket çoğunlukla Güney Amerika, Afrika, Ortadoğu ve Asya ülkelerinden oluşur.

1979 I. Havana Bildirisi'ne göre birliğin amacı, "üye ülkelerin millî bağımsızlığını, egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve güvenliğini, sömürgecilikten, yayılmacılıktan, ırkçılıktan ve her türlü dış baskı, istila, işgal ve dış müdahaleden" korumaktır.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.