Sri Lanka`da Yeni Tehdit Algısı: Müslümanlar!

Sri Lanka`da Yeni Tehdit Algısı: Müslümanlar!

Tamil isyanını çok kanlı bir şekilde bastırdıktan dört yıl sonra, Sri Lanka yönetiminin yeni tehdit algısının Müslümanlar olduğu resmen ilan edildi.

İç savaşın bitmesinin üzerinden 4 yıl geçtikten sonra insan hakları ihlalleriyle gündeme gelen Sri Lanka`da yeni tehdit algısının Müslümanlar olduğu açıklandı. Sri Lanka Savunma Bakanı Gotabaya Rajapaksa, ülkeye ``aşırılıkçı`` geçişi olduğunu iddia ederek bunun gelecekte önemli bir sorun kaynağı olacağını öne sürdü.

Sri Lanka`da 1983`ten 2009`a kadar hükümete bağlı güçler ile Tamil isyancıları arasında iç savaş yaşanmıştı. BM İnsan Hakları Komiseri Navi Pillay, Sri Lanka`yı ülkedeki dini azınlıklara uygulanan şiddeti önemsiz göstermekle suçlamıştı.

Sri Lanka`da yine Budist çoğunluğa sahip Myanmar`da olduğu gibi Müslümanlara yönelik baskı var. Resmi rakamlara göre 20 milyon olan Sri Lanka nüfusunun yüzde 7`sinden fazlası Müslüman. Müslümanlar ise bu oranın yüzde 10 olduğunu söylüyor.

Sri Lanka Müslümanları İslam`la Yemenli Müslümanlar aracılığı ile tanıştı. Ülkede Müslümanlara ait üç bin mescid, 240 dini okul, beş tane de üniversite var. Bu üniversitelerde beş yıllık eğitim veriliyor.

Sri Lanka Müslümanları, Tamil isyanı sırasında ne hükümeti, ne de Tamil Kaplanları’nı desteklemedikleri için her iki tarafın da saldırılarına hedef olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.