STK’lardan evlat nöbetindeki ailelere ziyaretler devam ediyor

STK’lardan evlat nöbetindeki ailelere ziyaretler devam ediyor

Çocuklarının HDP tarafından dağa gönderildiği gerekçesiyle partinin il başkanlığı önünde evlat nöbetini sürdüren ailelere ziyaretler devam ediyor.

STK’lardan evlat nöbetindeki ailelere ziyaretler aralıksız devam ediyor. Türkiye’nin farklı illerinden gelen STK, kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar, HDP İl binasının önünde oturma eylemini yapan aileleri ziyaret ederek, destek açıklamalarında bulundular.

Annelerin acılarını paylaşmak için geldiklerini belirten Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişek, annelerin onurlu direnişini desteklediklerini söyledi.

Fişek, “Gözlerinin nuru gibi baktıkları evlatlarının acılarını çeken bu annelerin acılarını bir nebze de olsa paylaşmak için buraya geldik. Bu anaların feryadının tüm dünyadaki teröristlere karşı onurlu bir feryat olduğunu hep beraber görüyoruz. Dünyadaki tüm terörizmi bitirmesini ve buradan bir ivme kazanmasını arzuluyor, akan kanın durmasını istiyoruz.”  dedi.

Anadolu Spor Medyası ve Yazarlar Derneği Genel Başkanı Akif Çelik ise bu annelerin acılarını paylaşmak için destek vermeye geldiklerini belirtti.

Öte yandan Avrupa Türk Dostluk Derneği Genel Başkanı İlyas Kulaksız, Eğitimci Yazar Abdullah Yıldız, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, KADEM Genel Başkanı Dr. Saliha Okur, STK temsilcileri ve vatandaşlar, evlat nöbetindeki aileleri ziyaret ederek destek açıklamalarında bulundular.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler