STK temsilcilerinden evlat nöbetindeki annelere destek

STK temsilcilerinden evlat nöbetindeki annelere destek

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlatlarının geri getirilmesi için oturma eylemi yapan annelere bir destek de Siirt Sivil Dayanışma İnisiyatifinden geldi.

Evlatlarının geri getirilmesi için, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelere bir destek de, Siirt'te bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarından geldi. Cuma namazı çıkışında, Abdulhâkim Sancak Camii önünde, Siirt Sivil Dayanışma İnisiyatifi adına düzenlenen basın açıklamasını, Genç Memur-Sen Başkanı Yunus Emre Diriarın okudu.

Basın açıklamasına, "Bugün ciğeri yanmış eli öpülesi analarımızın Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı onurlu direnişi desteklemek için toplanmış bulunuyoruz." diyerek başlayan Diriarın, devamında şu ifadelere yer verdi,

"Tüm kamuoyunun bildiği üzere Sekiz çocuk annesi Hacire Akar, 21 Ağustos'ta HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın önünde oturma eylemi başlatarak, “ Bir oğluma daha örgüte kurban veremem” dedi. Hacire ananın bu kararlı mücadelesi sonuç verdi ve 4 gün sonra oğluna kavuştu. Hacire ananın bu cesur ve onurlu direnişi diğer ananelere adeta bir umut ışığı oldu.

Bugün itibariyle çocuklarını geri isteyen aile sayısı 43’e yükselmiş durumda ve bu dalga artarak devam edecektir. Bizler Siirt Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak annelerin acısını anlıyor ve bu annelerin acısına ortak oluyoruz. Annelerin bu acısı hiçbir siyasi hesaba karıştırılmaksızın desteklenmeli,  sahip çıkılmalıdır."

"Hangi çocuk anne ve babasının izni ve kabulü ile dağa çıkabilir"

Çocukların kandırılarak dağa çıkarıldığını belirten Genç Memur-Sen Başkanı Yunus Emre Diriarın, basın açıklamasının devamında,

"Bölgemizde uzun zamandan beridir bölücü terör örgütünün başvurduğu silahlı çatışma yöntemi nedeniyle, örgüt saflarında çatışmalarda veya iç infazlarda bugüne kadar ölen, öldürülen, kaybolup haber alınamayan gençlerin sayısı on binlerle ifade edilmektedir. Bunların önemli bir kısmı çocuk denecek yaştadır.

Eli kanlı terör örgütünün bölgede çocuk, genç, kadın yaşlı demeden masum sivil vatandaşlarımıza yönelik hain ve insanlık dışı saldırıları, tarihin en karanlık sayfalarında yer almıştır.

Hangi çocuk anne ve babasının izni ve kabulü ile dağa çıkabilir, henüz 13-14 yaşındaki hangi çocuğa anne ve babası dağa çıksın diye izin verir? Bu çocukları Emperyalistlere kurban vermekten artık vazgeçin. Tüm bu acıları dindirmenin ve bölgenin sorunlarının çözülmesinin yolu başta bölücü terör örgütü PKK’nın tasfiye edilmesinden geçmektedir. Diyarbakır annelerinin onurlu direnişlerini Siirt’ten selamlıyoruz, tarih yazan Anadolu kadını, bugün de Diyarbakır'da asil duruşunu sergilemiştir." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.