STK'lar Kaymakam Dereci'yle elektrik sorununu konuştu

STK'lar Kaymakam Dereci'yle elektrik sorununu konuştu

​Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle ilçedeki STK temsilcileri, Kaymakam Ömer Dereci ziyaret ederek yaşanan mağduriyetleri anlattı.

Viranşehir'deki elektrik kesintilerinden dolayı sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ilçe Kaymakamı Ömer Dereci’yi ziyaret etti.

STK temsilcilerini makamında kabul eden Kaymakam Dereci, talepleri not aldı.

Ziyaret sonrası Kaymamak Dereci'yle yaptıkları görüşmeye ilişkin bilgi veren Ahmet Bilen, haksız yere kesilen yüksek faturalar ve enerji kesintilerinin halkı canından bezdirdiğini anlattı.

Kaymakam Dereci'nin de yaşanan kesintiler nedeniyle duyduğu rahatsızlığı aktardığını belirten Bilen, "Yapılabilecek tedbirler üzerine Kaymakam Bey, mülki amir olarak hukuk zemininde mücadele etmek ve yaşanan mağduriyetler ve insan hakları temelinde açılacak davalar için Tüketici Hakları Biriminin oluşturulduğunu ve açılacak davalar konusunda vatandaşın tarafında olacağını çok net bir şekilde dile getirdi."

Bilen, "Haklı iken haksız duruma düşmeden yasal yollardan hakkımızı alabilmek için hukuk temelinde vatandaşlarımız dilekçe hakkını kullansınlar ve yargıya başvursunlar. Oluşturulacak Tüketici Hakları Komisyonunda vatandaşlarımızın talep ve mağduriyetlerini masaya taşıyacak sivil toplum kuruluşlarından biri de katılımcı olacaktır. Sürecin takipçisiyiz ve ne gerekiyorsa yapılacaktır. 2018 Türkiye’sinde ilkel kabile toplumlarına dahi reva görülmeyen muameleler çağdışılıktır. Bu zulme bir an önce son verilmelidir." diye konuştu. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.