STK'lara yapılan saldırılara bir tepki de İhya Der'den

STK'lara yapılan saldırılara bir tepki de İhya Der'den

İslami STK'lara ve mütedeyyin şahıslara yönelik yapılan saldırılar ile ilgili Erciş İhya Der yazılı bir açıklama yaptı. İslami STK'lara ve mütedeyyin şahıslara yapılan saldırıları nefretle kınadığı açıklamada, sağduyu çağrısı yapıldı.

VAN - Son zamanlarda İslami STK'lara ve şahsiyetlere BDP/PKK yandaşları tarafından sıkça yapılan saldırılara tepki gösteren Erciş İhya Der, bu zulme ses çıkarmayanları hem zulme ortak olduklarını hem de yarın aynısının belki de daha kötüsünün başlarına geleceğine vurgu yapıldı.


"Bu yapılan saldırıları nefretle kınıyoruz"
Açıklamanın devamında, "Son zamanlarda BDP/PKK yandaşları İslami STK'lara yaptıkları saldırılar aynı zamanda İslami ve insani düşünen parti, STK ve mütedeyyin şahıslara da yapılan bir saldırı olduğunu bilmemiz lazım. Bu yapılan saldırıları nefretle kınıyoruz. Bu apaçık bir zulümdür. Bu zulme ses çıkarmayanlar hem zulme ortak oluyorlar hem de yarın aynısı belki de daha kötüsünün başlarına geleceğini bilmelidirler." denildi.


"STK'lar toplumun can simitleridirler"
Kur'an ahlakının yayılması ve yaşanması için açılan ve mümin halkın bağrından çıkan bu STK'ların toplumun can simitleri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Gayeleri aziz İslam dinin yaşanması olan bu STK'lara değil saldırmak belki her ferdin onlara minnettar olması gerekiyor.


Daha önce Yüksekova'da Mustazaf Der'e yapılan saldırılara gereken tepki verilmediği için şimdi de İlim Der, Yusufi Der, Nur Eğitim Derneği ve yarın Allah bilir hangi STK'ya saldıracaklar. Bunun için gerek devlet gerekse İslami ve insani düşünen bütün vicdan sahipleri bu zulme dur demeli ve tepkilerini gerektiği gibi ortaya koymalıdırlar. Bu STK'ların yaptıklar faaliyetler genel olarak; yoksul insanların ihtiyaçlarını gidermek, ahlaki çöküntü içinde bocalayan gençlere seminerler düzenleyip onları terbiye etmek ve Kur'an ahlakının yaşanması için etkinlikler yapmak vs. Bu çalışmalar devletin sorumlu olduğu halkın sıkıntılarını gidermesiyle beraber bütün bu olumsuzluklara karşı vebal altında bulunan Müslüman halkın yükünü hafifletir. Bundan dolayı sağduyulu düşünen herkesi bu zulme dur demeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi. (Hamza Kaya - İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.