"Su altında kalacak 2 köyün taşıma işlemleri baharda yapılacak"

"Su altında kalacak 2 köyün taşıma işlemleri baharda yapılacak"

​Muş Valisi Aziz Yıldırım, köy ziyaretleri esnasında Alparslan-II Barajı'nın yapılmasıyla su altında kalacak olan 2 köyün taşınma işlemlerinin önümüzdeki baharda yapılacağını söyledi.

Muş Valisi Aziz Yıldırım, Varto ilçesine bağlı Çaylar, Güzelkent, Aşağı Alagöz ve Bağiçi köylerini ziyaret ederek, köylülerle bir araya geldi.

Vali Yıldırım’a ziyaretlerinde İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Cebeci, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Turgay Yorulmaz ve ilçe kurum amirleri eşlik etti.

Çaylar köyü ile ziyaretlerine başlayani Yıldırım, daha sonda Güzelkent köyüne geçti. Vali Yıldırım ve beraberindekileri köy muhtarı Veli Kaya ve vatandaşlar karşıladı. Burada hayvan desteklemelerinden faydalanan bir vatandaşın ahırında incelemelerde bulunan Yıldırım, yoğun kar yağışı yaşandığı dönemlerde ve acil durumlarda hastalara müdahale edecek sedyeli iki adet kar motorunun da test edilişini izledi. Ayrıca köy yakınındaki sıcak su kaynağını gezerek, yapılması planlanan termal projesi için ilçe kaymakamından bilgi aldı.

Vali Yıldırım, buradaki gezi ve incelemelerinin ardından Aşağı Alagöz köyüne geçerek köylülerle bir araya geldi. Burada da Yıldırım ve beraberindeki heyeti köy muhtarı Ahmet Güneş ile köylüler karşıladı.

Varto’ya bağlı köy ziyaretlerinin sonuncusunu da Bağiçi köyüne gerçekleştiren Yıldırım, köy muhtarı Abdulbaki Kayaalp’ten köyün sorun ve taleplerini aldı.

Ziyaretleri esnasında yaptığı konuşmasında Alparslan-II Barajı'nın yapılmasıyla su altında kalacak olan 2 köyün taşınma işlemlerinin önümüzdeki baharda yapılacağını söyleyen Yıldırım, vatandaşların sorun ve taleplerini dinlemek için ziyarete geldiklerini söyledi.

Yıldırım, “Bugün sizlerin ihtiyaçlarınızı ve taleplerinizi dinlemek üzere geldik. Bunlardan makul olanları ve yapabileceklerimizi konuşalım hem de ilçemizde, köylerimizde devletimizin kamu imkânlarıyla yaptığı işleri görmek istedik. Bu yapmış olduğumuz köy ziyaretlerinde hem vatandaşlarımızla oturup hasbihal ettik hem de buralarda yapılacak olan ihtiyaçları tespit etme fırsatı bulduk. Bildiğiniz gibi burada yapılacak olan Alparslan-II Barajı’nın yapılmasıyla bazı köy yerleşim yerleri su altında kalacağından taşınması söz konusu, bu ziyaretimizde onun müzakeresini yaptık inşallah hayırlara vesile olacak. Önümüzdeki bahardan itibaren su altında kalacak iki köyümüzü taşıma için işlemlere başlayacağız ve sonrasında da Alparslan-II Barajımız yapılacak. Taşınacak vatandaşlarımız da kendileri için yapılacak hazır evlerde oturma imkânına sahip olacaklar. Ayrıca burada tarlalarımız daha bereketli olacak. Kaymakamımızın hayvancılık konusunda bir takım projeleri var. Bu projelerin gerçekleşmesiyle de vatandaşımızın cebine daha fazla kaynak girecek diye düşünüyoruz. Bizler için önemli olan vatandaşımızın terör ile kendi arasına mesafe koymak suretiyle devletimizin yanında yer almasıdır. Devletimiz bölgede çok sayıda teşvik programları uyguluyor ve birçok yatırım gerçekleştiriyor ki bundan sonrada yatırımlar aralıksız bir şekilde devam edecek. Vatandaşlarımızın da ihtiyaçları imkanlar ölçüsünde sonuna kadar karşılanacak.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretleri esnasında köydeki çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Yıldırım, ziyaret sonrası il merkezine döndü. (İLKHA) 













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.