Sudan Başbakanı Hamduk, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüştü

Sudan Başbakanı Hamduk, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüştü

Hamduk ve Pompeo, Sudan’daki durumu, geçiş sürecini, siyonist işgal rejimi ile ilişkileri ve Sudan’ın adını teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarma çabalarını ele aldı.

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile başkent Hartum’da bir araya geldi.

Hamduk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Pompeo ile Sudan’ın adının teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarılması, ikili ilişkiler ve ABD hükümetinin sivil hükümete desteğini tartıştığımız doğrudan ve şeffaf bir görüşme yaptık. Şanlı Aralık devrimini destekleyen somut, olumlu adımlar bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Pompeo ise ABD yönetiminin Sudan’daki geçiş sürecine verdiği desteğin altını çizdi.

Pompeo, Tel Aviv ziyaretinin ardından Hartum’a giderek, bir ABD dışişleri bakanının 15 yılın ardından ülkeye yaptığı ilk ziyareti gerçekleştirmiş oldu. Pompeo’nun Tel Aviv'den bindiği uçak, diplomatik ilişkilere sahip olmayan siyonist işgal rejimi ile Sudan arasındaki ilk direkt uçuş oldu.

ABD Dışişleri Bakanı, Tel Aviv’den ayrılmadan önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "israil ile Sudan arasındaki ilk resmi direkt uçuşta bulunmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerine yer verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler