Sudan'da asker ve sivil muhalefet arasında önemli imza

Sudan'da asker ve sivil muhalefet arasında önemli imza

​Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi ile sivil muhalif koalisyon arasında ülkedeki siyasi krizi sonlandıracak ve ortak geçiş yönetimini başlatacak anayasa bildirisinin ön anlaşması imzalandı.

İmza, Özgürlük ve Değişim Güçlerinin önemli komutanlarından Ahmet Errebi ve Askeri Konsey Bakan Yardımcısı Korgeneral Muhammed Hamdan Deklu tarafından gerçekleştirildi.

İmza törenine Etiyopya arabulucusu Mahmut Derir ve Afrika Birliği arabulucusu Muhammed Hasan Veled Lebat katıldı.

İmza töreninin gerçekleştiği binanın etrafında toplanan on binlerce insan kutlamalar yaptı. Değişim ve Özgürlük Güçleri Temsilcisi Sudan Konferansı Partisi Başkanı Ömer Eddakir, gözyaşları içerisinde yaptığı konuşmada, “Sudanlılar üç asır boyunca İnkaz Partisi döneminde fesadın ve diktatörlüğün her çeşidini gördü. Vatanları kan dalgasına dönmüş gözyaşları kıyı olmuştu onlara." dedi.

Sivil muhalefet: 28 Ağustosta Bakanlar Kurulunu açıklayacağız

Değişim ve Özgürlük Güçleri Lideri Ebu Elmeali, basına verdiği açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İmza törenini 17 Ağustos olarak belirtmiştik. Ama bu tarihi biraz erkene aldık. 18 Ağustos’ta Egemenlik Konseyinin isimlerini açıklayacağız. 2 gün sonra Başbakanımızın ismini açıklayacağız. 28 Ağustosta'ysa Bakanlar Kurulunu açıklayacağız."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.