Sudan'da sele neden olan mevsimsel yağışlarda 84 kişi hayatını kaybetti

Sudan'da sele neden olan mevsimsel yağışlarda 84 kişi hayatını kaybetti

​Sudan'da, yağmur mevsiminin başlamasından bu yana on bir eyalette 84 kişi öldü, 67 kişi de yaralandı" dedi.

Sudan Sivil Savunma Genel İdaresi sözcüsü Abdulcelil Abdurrahim, bu yıl ülkede meydana gelen muson yağışlarında 84 kişinin öldüğünü, 67 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Abdurrahim, ölüm nedenlerinin; suda boğulma, elektrik çarpma ve yıkılan evlerin altında kalmaktan kaynaklandığını söyledi.

Abdurrahim, sellerin yaklaşık 8 bin 400 evi yıktığını ve ülke genelinde 72 binden fazla evin zarar gördüğünü sözlerine ekledi.

Sudan, her yıl haziran ve ekim ayları arasında, alt yapı ve üst yapıyı tahrip eden, tarım ürünlerine büyük zarar veren şiddetli yağışlara maruz kalıyor.

Birleşmiş Milletler tahminlerine göre Temmuz ayından bu yana bu şiddetli yağışlar ve sellerden 100 binden fazla kişi etkilendi.

Geçen hafta yayınlanan bir raporda Birleşmiş Milletler, Güney Sudan'daki yaklaşık 50 köyün sular altında kaldığını ve kampı sular altında kalan Güney Sudanlı mülteciler de dahil olmak üzere 65 bin kişinin yerinden edildiğini söyledi.

Sudanlı yetkililer geçen yıl, en az 650 bin kişinin etkilendiği ve 110 binden fazla evin tamamen veya kısmen yıkılmasına neden olan sağanak yağışlar nedeniyle üç aylık bir süre için olağanüstü hal ilan etmek zorunda kalmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.