Sudan'da "siyonist işgal rejimiyle normalleşme anlaşması" protesto edildi

Sudan'da "siyonist işgal rejimiyle normalleşme anlaşması" protesto edildi

Başkent Hartum'da, hükümetin siyonist işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmesini protesto etmek için bir araya gelen Sudanlılar, Başbakan Abdullah Hamduk'un istifasını istedi.

Bakanlar Kurulu önünde toplanan halk, Sudan hükümetinin, ABD yönetiminin himayesinde 23 Ekim 2020'de siyonist işgal rejimiyle sözde "normalleşme" için imzaladığı "Abraham Anlaşması'nı protesto eden sloganlar attı.

İlişkilerin normalleşmesini protesto etmek için kabine önünde toplanan göstericiler, siyonist işgal rejimini simgeleyen materyalleri önce ayakları altında ezdi ardından ateşe vererek yaktı.

Halk güçlerini normalleşmeye karşı direnmeye çağıran göstericiler, "Halk normalleşmeyi istemiyor", "Normalleşme hükümeti çöktü", "Hükümet istifa" gibi sloganlar attı.

"Abraham Anlaşması"nı "Anavatanı siyonizme satan gizli hükümler" olarak özetlendiği pankartların açıldığı gösteride Başbakan Abdulah Hamduk istifaya davet edildi.

Ülkede, iktidar koalisyonuna katılan partiler dahil olmak üzere çok sayıda siyasi ve ulusal gücün, normalleşmeyi kabul etmediklerini ilan etmeleri sonrası Sudan hükümetinin nasıl bir yol izleyeceği belirsizliğini koruyor.

Sözde normalleşme anlaşması sonrası ABD, Sudan'ı teröre sponsorluk yapan ülkeler listesinden çıkarmıştı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.