Süleymaniye’de 335 kişi plazma bağışında bulundu

Süleymaniye’de 335 kişi plazma bağışında bulundu

Irak Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde Coronavirus hastalığını atlatmayı başaran 335 kişi, plazma bağışında bulundu.

Tüm dünyada olduğu gibi Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi de yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını ile mücadele ediyor. Süleymaniye Sağlık Müdürlüğü Sözcüsü Yad Nakşibendi, şimdiye kadar hastalığı yenmeyi başaran 335 kişinin, Covid-19 hastaları için plazma bağışında bulunduğunu söyledi.

akşibendi, bir plazmanın üç hastanın tedavisinde kullanılabildiğini belirtti.

Kürdistan Bölgesi’nde vakalarda birinci sırada yer alan Süleymaniye’de aktif vaka sayısı 4 bin 292, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 236. Hastalığı atlatanların sayısı ise bin 401.

Plazma tedavisi nedir?

İmmün plazma tedavisinde Covid-19 tanısı konan ve tedavi sürecinin ardından iyileşen hastalardan alınan kan plazmalarının ağır durumdaki vakaların tedavisinde kullanılması amaçlanıyor. Bu sayede kan plazması ile kritik durumdaki hastaların tedavi edilmesi hedefleniyor.

Plazmada yer alan "immünglobulin" denilen antikorlar, yoğun bakıma alınmış, solunum sıkıntısına girmiş, durumu kötüye giden ve riski yükselmiş hastaları tedavi edici özellik taşıyor.

İLKHA


Süleymaniye’de 335 kişi plazma bağışında bulundu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.