Sur'da 2 bin Diyarbakır evi yapıp turizmin hizmetine sunacağız

Sur'da 2 bin Diyarbakır evi yapıp turizmin hizmetine sunacağız

Diyarbakır'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sur'da 2 bin Diyarbakır evi yapıp, turizmin hizmetine sunacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum çalışmaları kapsamında geldiği Diyarbakır'da halka hitap etti.

Valiliğin önünde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP, HDP ve PKK'ye yönelik eleştirilerde bulundu.

Erdoğan, "Bu PKK yanlıları ikide bir diyorlar ki 'Barış, barış, barış.' Lafla barış olur mu? Elinde silahla dolaşanlarla barış olur mu? Biz inşa ediyoruz. Biz ihya ediyoruz. Biz, Diyarbakır Belediyesinin önünde hüngür hüngür ağlayan çocukları dağa kaçırılmış anaları unutmuyoruz. Onlara barış diyenler nasıl baktılar? Haince baktılar ama biz şefkatle, merhametle baktık." dedi.

Sağlık alanındaki gelişmelere değinen Erdoğan, Diyarbakır'da bir şehir hastanesi kurulacağı bilgisini vererek, şunları söyledi: "Türkiye nasıl İstanbul'suz, İzmir'siz, Trabzon'suz, Antalya'sız, Erzurum'suz olamazsa asla Diyarbakır'sız da olamaz çünkü Diyarbakır bizim kalbimiz. Bu coğrafyayı, bu halkı bizden koparmak isteyen, kalbimizi söküp almaya çalışıyor demektir. Diyarbakır Türkiye'nin mührüdür. El uzatılmasına asla izin vermeyiz. Rabbim kaderimizi bu coğrafyada birlikte yazmış. Bizim geçmişimiz gibi geleceğimiz de ortak. Diyarbakır Kayapınar'da bir şehir hastanesinin kurulması için çalışmalarımız sürüyor. Ulaşımda Türkiye'de 6 bin 100 kilometre yol vardı, 19 bin kilometre yol ilave ettik. Hızlı tren hatlarını kurduk, ulaşım devrimini gerçekleştirdik."

"Belediyeler elinizdeyken ne yaptınız?"

Erdoğan, Ergani ve Bismil ilçelerine bu yıl içerisinde doğalgaz verileceğini açıklayarak, "PKK örgütü yaptıklarımızı bombalıyor. Bunlar hain, alçak. Bunlar benim Kürt kardeşlerimi sevmiyor. Sormak lazım, burada belediyeler elinizdeyken ne yaptınız? Kayyumlar atandı, bakın her yer nasıl değişmeye başladı. Bir de bu aşk meselesi. Diyarbakır'ı şanına yakışır stadyuma da kavuşturmak istiyoruz. İnşallah bu yıl ağustos ayında hizmete girecek. GAP'ın en önemli sulama projelerinde de Diyarbakır'ı bir milyon alanı sulamaya açacak baraj ve tesislerin çalışmaları sürüyor." ifadelerini kullandı.

"Sur'da 2 bin Diyarbakır evi yapıp turizmin hizmetine sunacağız"

Sur ilçesini Diyarbakır ve bölge için önemli bir yere getirmeye çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, "Çok sayıda tarihi eser olduğu için çalışmalar hassas ilerliyor. Bölgenin altyapısı baştan sona yenileniyor. Sokaklar tümüyle elden geçiriliyor. İlçeye ilk etapta 44, sonrasında 2 bin Diyarbakır evi yapıp turizmin hizmetine sunacağız. 2 yıl içinde 2 katrilyon liralık bir yatırımla tüm çalışmaları sonlandıracağız. Tıpkı İstanbul gibi ülkemizin vitrininin en önüne koyabileceğimiz bir Diyarbakır ortaya çıkacak. Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yeni yatırım ve istihdamların ortaya çıkmasını hedefliyoruz. Tam 6 katrilyon liralık 37 bin 300 kişinin istihdamını hedefliyoruz. Yatırım olmayınca istihdam olmaz." şeklinde konuştu.

"Niçin Diyarbakır turizmde patlama yapmasın, neden?" diye soran Erdoğan, "Terör olursa buraya ajan teröristler gelir, turist gelmez. Ajan teröristler buraya geliyor mu? Gelirler. Onların işi gücü karıştırmak. Onlar mikserdir mikser ama terör mikseri. Huzurun, istikrarın olmadığı yere kimse gelmez. Yatırım olmayan yerde istihdam olmaz. Parasını verenin dilediği gibi kullandığı bu terör örgütünden ülkemizi, Kürt kardeşlerimizi kurtarmakta kararlıyız. Bedeli ne olursa olsun, Kürt kardeşlerimizi bölücü terör örgütünün zulmünden kurtarmaya söz veriyoruz. FETÖ'nün hainlerini de devletten temizledik, temizliyoruz." dedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu şehirde kendini Kürtlerin temsilcisi gören parti ertesi gün Diyarbakır sokaklarında kendisi gibi düşünmeyen insanların katledilmesine ses çıkardı mı? 53 Kürt kardeşimiz öldü. Ölen de öldüren de Kürt'tü. Bu alçaklar, bu katiller yapılan ilk seçimle tokadı yediler. Şimdi bu oyunlara bir daha gelmeyeceğiz. Senin görevin benim vatandaşıma modern imkânlar hazırlamak. Terör örgütünün dediğini yapmadığı için alçakça katlettiler. 'Bizim arkamızda PKK, PYD, YPG var.' dediler. Milleti bununla tehdit ettiler. Sizlere bu zulmü reva görenlerin Diyarbakır'a en küçük bir faydası oldu mu?"

"Yaşadığınız sorunların en büyük sebebi mevcut yönetim sistemi değil mi?"

Yaşanılan sorunların en büyük sebebinin mevcut sistem olduğunu belirten Erdoğan, "Düştüler marjinal örgütlerin, CHP'nin, Avrupa'nın peşine. Şu anda 'hayır' deyip dolanıyorlar. Hâlbuki sizlerin yaşadığı sorunların en büyük sebebi mevcut yönetim sistemi değil mi? 1980'de hazırlanan anayasa değil mi? 'Değiştiriyoruz, hazırlayalım.' dedik, katılmadılar. Anayasa değişikliği ile gelen yeni sistemin size zararı değil, her alanda katkısı olacak. Ama siz onların umurunda değilsiniz. Onlar emirleri tıpkı CHP'nin Pensilvanya'dan aldığı gibi Kandil'den, terör baronlarından alır." dedi.

"Onlar sizi Kandil'e göndermek istiyor biz meclise götürmek istiyoruz"

Artık tehditlerle kimsenin siyasi iradesinin rehin alınamayacağına değinen Erdoğan, "Bu hain örgüt artık hiçbir vatandaşımızın evini başına yıkamayacak. Bu alçak örgüt hiçbir vatandaşımızın evladını zorla elinden alamayacak. Bu kalleş örgüt artık çocuğuyla, kardeşiyle, anası babasıyla tehdit ederek kimsenin siyasi iradesini rehin alamayacak. Alırlar, nerede alırlar? Avrupa'da, Almanya'da, Hollanda'da, Avusturya'da, Belçika'da, İsviçre'de alırlar ama Türkiye'de alamayacaklar. İsviçre Parlamentosu önünde benim dev resmim var. Şakağıma silah dayamışlar, 'Öldürün.' diyorlar, yürüyüş yapıyorlar. Kardeşlerim, Allah'ın verdiği bu canı ondan başka kimse alamaz. Yola çıktığımızda kefenimizi giydik. Bölücü örgütle iş birliği içinde FETÖ'nün hainlerini de devletten temizledik, temizliyoruz. Artık devletin içinde sizi örgütün kucağına atacak kimse kalmayacak. Bizim muhatabımız sizsiniz. Seçim sandığını mermi sandığıyla değiştirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Onlar sizi Kandil'e göndermek istiyor, biz sizi meclise götürmek istiyoruz." şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel/Abdurrahman Tetik-İLKHA)


















 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.