Sur'daki projelerimizi hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz

Sur'daki projelerimizi hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Sur'daki projelerimizi hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Buradaki tescilli eserlerimizi bir an önce vatandaşlarımızın kullanımına açacağız.” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu'da ilk ziyaretini Diyarbakır'a gerçekleştirdiğini belirterek “Diyarbakır'ı turizm, tarih ve kültür alanı haline getirmemiz gerekiyor. Bu nedenle Sur'daki projelerimizi hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Buradaki tescilli eserlerimizi bir an önce vatandaşlarımızın kullanımına açacağız." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, beraberindeki heyetle Diyarbakır’ı ziyaret etti.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla ve kalabalık bir heyetle önce Dicle Vadisi Rekreasyon Alanı’nı gezen Bakan Kurum, burada yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Sur ilçesinde, çatışmalardan zarar gören bölgedeki inşaat çalışmalarını gezen Bakan Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde gördü.

Kurşunlu Camii, Dört Ayaklı Minare ve Şeyh Mutahhar Camii’ni de gezen Bakan Kurum, daha sonra İçkale'de bulunan valilik makamında yetkililerle bir araya geldi.

"Alınacak kararlar yarından itibaren uygulanacak"

Burada bir konuşma yapan Bakan Kurum, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Diyarbakır’da insanların mağduriyetini en aza indirecek çalışmaları en hızlı şekilde yapacağız. Zaten bundan önce güzel bir çalışma yapılmış. Belediye başkanlarımız üstlerine düşen her türlü vazifeyi yapmış. Biz de emaneti daha da yukarı çekme gayreti göstereceğiz. Diyarbakır'ı bir turizm, tarih ve kültür şehri haline getirmemiz gerekiyor. Bu hem stratejik açıdan hem de bu bölgenin beklentisi açısından önemli. Biz de üstümüze düşen neyse onu yapmaya geldik." diye konuştu.

“Biri eski stadın olduğu yerde, diğeri de Dicle Vadisi’nde iki millet bahçesi yapacağız”

Bakan Kurum, yetkililerle yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından aldıkları kararlarla ilgili olaraksa şunları söyledi:

"Terörden zarar gören ve inşaatı devam eden yerlerde bir an önce işi bitirmeye yönelik yapılması gereken neyse onu yapacağız. Şehrimizin her noktasını, detayını düşünerek yapmaya çalışacağız. Önce Sur'daki projelerimizi hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Buradaki tescilli eserlerimizi bir an önce vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Kültür Bakanlığımız ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz birçok tescilli eserimizin tadilatını, restorasyonunu yapmış durumda. Kalanını da biz yapacağız. Buradaki konutları yerel mimariye uygun inşa edeceğiz. İki tane millet bahçesi yapacağız. Bunlardan biri eski stadımızın olduğu yerde, diğeri de Dicle Vadisi’nde olacak. Bu millet bahçelerinin yapım çalışmalarına en kısa sürede başlayacağız. Kayapınar'da da çalışma başlatıyoruz. Diyarbakır'ın potansiyel olarak güçlü bir şehir olduğunu görüyoruz. Diyarbakır'da talep patlaması var. Bundan sonra konuşmayıp iş yapacağız."

Bakan Kurum, daha sonra yıkılan ve yerine Millet Bahçesi yapılacak olan eski stat alanına giderek incelemelerde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler