Sur’dan göç eden aileye Bursa Umut Kervanı sahip çıktı

Sur’dan göç eden aileye Bursa Umut Kervanı sahip çıktı

Sur’da yaşanan çatışmalardan dolayı evleri yanan ve Bursa’ya göç etmek zorunda kalan aileye, Bursa Umut Kervanı Gıda Bankası yardım eli uzattı.

Bölgede uygulanan sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmalar nedeniyle göç eden halkın mağduriyeti devam ediyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı evleri yanan Özmez ailesi de bu mağdurlardan biri.  Bursa’ya göç eden aile zor şartlarda yaşıyorken Bursa Umut Kervanı Gıda Bankası tarafından kendilerine yardım eli uzandı.

Eşi ve 2 çocuğuyla beraber Bursa’ya yerleşen Mehmet Özmez’in (34) Sur’daki evi yanarak kullanılmaz hale gelmiş. Hiçbir ev eşyası olmayan Özmez ailesinin komşuları Bursa Umut Kervanı Gıda Bankası’nı arayarak aile için yardım edilmesini istediler.  

Bunun üzerine harekete geçen Bursa Umut Kervanı yetkilileri, ailenin temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra, buzdolabı, çamaşır makinesi, çekyat takımı, iki yatak, battaniye, halı, mutfak malzemesi, minderler, ocak ve gıda paketinden oluşan yardım malzemelerini hazırlayıp aileye teslim ettiler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gıda Bankası Genel Başkanı Adnan Alınç, şunları söyledi: “Özmez ailesinin komşuları bizi arayıp Sur'dan bir ailenin geldiğini ve hiçbir şeylerinin olmadığını söylediler. Hiç vakit kaybetmeden verilen adrese gittik. Gerçekten de ailenin hiçbir şeyleri yoktu. Komşuların verdiği bir soba, bir-iki halı ve birkaç parça tabaktan başka hiç bir şeyleri yoktu. Hemen gerekli tespitlerimizi yapıp 1-2 saat içerisinde üye ve gönüllülerimizle gerekli eşyaları tedarik edip aileye ulaştırdık elhamdülillah.”

Yapılan yardımlardan ötürü dernek başkanına teşekkür eden Mehmet Özmez, “Yapılan her şey için Allah razı olsun.” dedi. (Zeki Aras – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.