Sürekli kaos ve belirsizlik üretmeye çalışıyorlar

Sürekli kaos ve belirsizlik üretmeye çalışıyorlar

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, karanlık odakların içeriden ve dışarıdan sürekli kaos ve belirsizlik üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde "İstihdam Seferberliği"  tanıtım toplantısı yapıldı. Burada konuşan Vali Kadir Ekinci, karanlık odakların içeriden ve dışarıdan sürekli kaos ve belirsizlik üretmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, toplantının açılış ve selamlama konuşmasını yaptı. 

Vali Kadir Ekinci de istihdam konusunda iş dünyasına çağrıda bulundu.

Dünyada ve özellikle de bölgemizde yaşanan sıkıntılar ve istikrarsızlık nedeniyle ekonomik sıkıntılar ve işsizlik yaşandığını ifade eden Ekinci,  "Tabi ülkemiz ve milletimiz de bu durumdan nasibini alıyor maalesef. Farklı karanlık odaklar yurt içinden ve yurt dışından hain emeller ile sürekli kaos ve belirsizlik üretmeye çalışıyorlar. Gerek FETÖ'cü hainler ve gerekse diğer terör örgütlerinin maşaları bu konuda boş durmuyorlar, her gün yeni bir felaket senaryosu ile istikrarımıza, güven ve huzurumuza kast etmeye çalışıyorlar. Ancak tüm müdahalelere rağmen hamdolsun her gün yeni bir yatırımın temeli atılıyor, her gün yeni yapımı tamamlanan tesis ve hizmetlere ait açılışlar yapılıyor." dedi.  

"Her işverenin iş yerinde istihdam ile destek vermesini bekliyoruz"

"Hep birlikte taşın altına elimizi koymalıyız." diyen Ekinci, halka hizmetin aynı zamanda Hakk'a hizmet olduğu söyledi.

Ekinci, "İlimizdeki işsizlik sorununa, her işverenin iş yerinde istihdam ile destek vermesini bekliyoruz. İnşallah Sütaş'ın devreye girmesiyle ilimizde istihdam konusunda daha büyük bir mesafe alacağız. İŞGEM ve tekstilkent bu anlamda önemli birer istihdam merkezi olarak sürece katkı sunmaya devam ediyor. Bizler olaya sadece bir istatistik, bir rakamsal sonuç olarak bakmıyoruz. Olayın aynı zamanda toplumsal sorumluluk ve ahlaki boyutu da var. Salt ticari kurallar değil, manevi tarafı da var. 'Komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değildir.' inancıyla bakıyoruz bu olaya. Bir ailenin istihdamı ile elde edilecek manevi hazzın tarifi yoktur sanırım." ifadelerini kullandı.

BİNTSO ev sahipliğinde yapılan tanıtım toplantısında açıklanan teşvik paketinin başlıkları şöyle sıralandı; Yeni İstihdama Ücret Desteği, Yeni İstihdamın SGK Prim ve Vergisine Destek, Kısa Çalışma Ödeneği, Asgari Ücret Desteği, Düzenli Ödemeye Devamlı Destek, Kalkınmaya İlave Destek, Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği, İhtiyacınıza Uygun Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek.

BİNTSO toplantı salonunda gerçekleşen tanıtım programına Vali Kadir Ekinci'nin yanı sıra Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, BİNTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, kurum müdürleri, mali müşavirler ve iş adamları katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.