Süresiz Nafaka Mağdurları için panel düzenlenecek

Süresiz Nafaka Mağdurları için panel düzenlenecek

HÜDA PAR İstanbul il Başkanlığı Aile Birimi süresiz nafaka mağdurlarının sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir panel düzenleyecek.

Evlendikten bir süre sonra çeşitli sebeplerle boşanan çiftlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu sorunların altında her ne kadar maddiyat, şiddetli geçimsizlik gibi etkenler olsa da şüphesiz en önemli etkenlerden birisi de uygulamada olan yasalardır. Söz konusu yasalar boşanan çiftleri boşandıktan sonra da rahat bırakmayarak erkeği süresiz olarak nafaka ödemeye mahkûm ediyor. Bu durum binlerce insanın maddi manevi sıkıntıya düşmesine sebep oluyor.

Yaşanan sorunlara dikkat çekme amacıyla daha önce “Genç Evlilik Mağdurları” için de panel düzenleyen HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı Aile birimi, şimdi de ‘Süresiz Nafaka Mağdurları’nın sorunlarına çözüm bulmak, yaşananları kamuoyu ile paylaşmak adına bir panel düzenleyecek.

İki oturum şeklinde düzenlenecek olan panelde yaşanan sorunlar hem mağdurların ağzından dile getirilecek hem de konunun hukuki, psikolojik, sosyolojik boyutu ele alınacak.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük’ ün açılış konuşmasıyla başlayacak olan program yapılacak panel oturumlarıyla devam edecek.

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Adem Aksu moderatörlüğünde gerçekleşecek olan panelin ilk oturumunda, “Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu” yetkililerinden İlhan Ergincan, Türkiye Aile Meclisi Başkanı Adem Çevik, Avukat-Sosyolog İlhami Sayan, Aile Hakları Platformu Başkan Vekili Sosyolog Burcu Can, Nisanur Dergisi Editörü Elif Yüksek konuşmacı olacak.

Panelin ikinci oturumunda ise, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Av. Mahmut Şahin, Dünya Sosyologlar Derneği Başkanı Necdet Topçu, Dünya Çocuk hakları Derneği Başkan Vekili Psikolog Sami Erdoğan, İTTİHADUL ULEMA Üyesi Cemal Çınar birer konuşma yapacaklar.

Panel 21 Kasım Perşembe akşamı saat 20.00’da Bağcılar Halk Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.