Suriye Baas rejiminin yeni işkence fotoğrafları

Suriye Baas rejiminin yeni işkence fotoğrafları

Suriye'de başkent Şam'ın Mizzah bölgesinde bulunan askeri bir hastanede yapılan toplu işkencelerin yeni fotoğrafları yayınlandı

Suriye'deki Beşar Esad rejiminin askerlerinin uyguladığı toplu işkencelerin fotoğrafları çıkmaya devam ediyor. 

Başkent Şam yakınlarındaki Mizzaf bölgesinde bulunanan bir askeri hastanede Suriye rejimi askerleri tarafından yapılan işkencenin fotoğraflarına ulaşıldı.

Ocak ayının ortalarında basına sızdırılan fotoğraflarda yüzlerce cansız bedenin bulunduğu fortoğraflarında açlık, şiddetli dayak, boğulma ve işkencenin birçok şeklinin izleri görülüyor. Zaman el-Wasl 11 bin tutsağın maruz kaldığı işkenceleri gösteren 5 adet fotoğrafı yayınladı. Bazı fotoğraflar ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgal ettiği zamanda yapılan Ebu Garib'deki işkence fotoğraflarını hatırlattı.

Fotoğraflarda görünen iki askerin adı da ilgili haberde veriliyor. Halep doğumlu Muhammed Ahmed Tafankji ve Humus doğumlu isimli iki asker de Mizzah'taki hastanede zorunlu askerlik görevini yapıyordu.

2013 ylının ortalarında savaş suçları savcılığı ve hukuk uzmanları tarafından oluşturulmuş grup Suriye'den kaçan "Sezar" kod adlı kişi tarafından sağlanan 55 bin dijital fotoğrafı incelemişti. Grup incelemeler sonundaki yorumlarını CNN ve Guardian gazetesi ile paylaşmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.