Suriye: Dera'daki çatışmalarda 88 kişi öldü

Suriye: Dera'daki çatışmalarda 88 kişi öldü

Suriye'nin Dera bölgesinde rejim askerleri ile muhalifler arasında devam eden çatışmalarda iki taraftan 88 kişi öldü

Suriye'nin Dera bölgesinde Beşar Esad'a bağlı ordu birlikleri ile muhalif güçler arasında devam eden çatışmalarda iki taraftan 88 kişi hayatını kaybetti. Çatışmalarda 45 muhalifin, 43 de rejim askerinin öldüğü açıklandı.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Esad güçlerinin yönetim karşıtlarının denetimindeki bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılar sonucunda Halep, Hama, Dera, Humus, Deyru'z Zor, Kuneytra ve İdlib'de asker ve muhalif olmak üzere 88 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) yaptığı açıklamada, orduya bağlı savaş uçaklarının başkent Şam'ın güneyindeki Muleyha beldesini bombaladığı, çok sayıda evin yıkıldığı, halkın evlerin enkazlarından ölü ve yaralı çıkarttığı kaydedildi.

Kentin Doğu Guta, Dareya, Cobar ve Kabun bölgelerinin rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı ifade edilen açıklamada, Şam'ın Muleyha beldesi ile Dareya bölgesinde silahlı muhaliflerle düzenli ordu arasında şiddetli çatışmaların çıktığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca orduya ait savaş uçakları ile helikopterlerin, Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere vakum ve varil bombası attığı, saldırılarda çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğü belirtildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep ve Deyru'z Zor'da düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

Çatışmaların yaşandığı Dera bölgesi, İsrail'in Golan tepelerinde bulundurduğu topçu birliklerine sadece 13 kilometre uzaklıkta.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.