Suriye Kürtleri: Baas rejiminin bize yapmadığını PKK yaptı

Suriye Kürtleri: Baas rejiminin bize yapmadığını PKK yaptı

ENKS Suriye Kürdistan'ında PKK/PYD tarafından yapılan baskı ve tehditlere ilişkin yaptığı açıklamada, Baas rejiminin yapmadığını PKK'nin kendilerine yaptığını belirtti.

PKK’nin mafyatik bir örgüt olduğunu, Baas rejiminin yapmadığı zulmü PKK/PYD’nin Suriyeli Kürtlere yaptığını vurgulayan ENKS, son dönemde artan basklılara ilşkin bir açıklama yaptı.

Süriye Kürdistanın da ENKS çatısı altında faaliyet gösteren siyasi parti temsilcileri son zamanlar da PKK tarafından parti üyelerinin kaçırılması ve de parti bürolarının yakılması hakkında ortak basın açıklaması yaptılar.

Açıklamayı parti temsilcileri adına Halid Ali yaptı. PKK’nin Süriye rejiminin yönlendirmesiyle kendilerine saldırdığını belirten Ali, "PKK Süriye rejiminin yönlendirmesiyle bize saldırıyor. Süriye Kürdistan'ında Kürt siyasetçilere ilk terör saldırısı PKK tarafından yapıldı ve bu terör saldırıları hâlâ devam ediyor. PKK Kurdî bir hareket değildir. PKK’nin Süriye Kürdistanın da yaptıklarını ne Beşar Esed ne de babası yaptı." dedi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.