Suriye muhalefeti başbakanı: Her şey yabancı güçlerin elinde!

Suriye muhalefeti başbakanı: Her şey yabancı güçlerin elinde!

Suriye muhalefeti başbakanı Tuma, "Bizim baştan devrimle ilgili yaptığımız tüm hesap ve değerlendirmeler yanlışmış. Çok net anlaşıldı ki, hiçbir şey Suriye halkının elinde değil, küresel güçlerin elindeymiş" dedi

Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Ahmet Tuma, Suriye'de dördüncü yılına giren iç savaşta devrimle ilgili yaptıkları planların yanlış olduğunu söyledi.

Aljeera Turk'e konuşan Ahmet Tuma, kendi hesaplarının yanlış olmasının yanında ABD ve benzeri büyük devletlerin kendilerinin sahada yorulmasını beklediğini söyledi. Tuma, bu yolla kendilerinin masaya oturtulmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Tuma, "Suriye’nin geleceği için umudunuzu biliyoruz ama gerçekçi öngörünüz ne? Esed’in olmadığı bir Suriye sizce ne kadar uzakta?" şeklindeki bir soru üzerine "Ben bir takvim vermek istemiyorum.  Bizim baştan devrimle ilgili yaptığımız tüm hesap ve değerlendirmeler yanlışmış. Çok net anlaşıldı ki, hiçbir şey Suriye halkının elinde değil,  küresel güçlerin elindeymiş. Başta ABD olmak üzere uluslararası camia bu dosyanın sonlandırılmasına ikna olduklarında bu işi sona erdirirler. BMGK’da Rusya ve Çin’in vetolarına rağmen Suriye’nin Dostları’nın elinde rejimi Cenevre görüşmelerine getirmek için yeterli kozları var. Suriye Halkının Dostları, rejimi Lübnan topraklarından çıkarmaya zorladıkları zaman çok hızlı bir şekilde çıkmak zorunda kalmıştı. Aynı şekilde kimyasal silahlarını teslim etmeye zorladıkları zaman da karşı koyamamıştı." dedi.

ABD YORULMAMIZI İSTİYOR

"Yabancı ülkelerden istediğiniz silah yardımları istediğiniz ölçüde ulaşıyor mu? Gelen silah yardımından memnun musunuz?" şeklindeki bir soruya ise Tuma şu cevabı verdi: Kesinlikle bu gruplar silah yardımından memnun değiller. Çünkü uluslararası camia yeteri anlamda bir destek sağlamıyor. Bildiğiniz üzere uluslararası camiadan bir kesim Suriye’de olayların askeri anlamda sona ermesini istemiyor. Siyasal anlamda bir çözüme kavuşmamızı istiyor. Daha doğrusu her iki tarafın da yorulmasını sağlayarak, görüşme masasına getirmeye zorlamaya çalışıyorlar. En büyük sorun da budur işte.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.