Suriye rejimi Doğu Guta’da yetimhaneyi hedef aldı

Suriye rejimi Doğu Guta’da yetimhaneyi hedef aldı

Suriye rejimi başkent Şam'da kuşatma altındaki Doğu Guta bölgesinde, İHH'nın bakımını üstlendiği yetimhanenin bahçesine hava saldırısı gerçekleştirdi.

Suriye rejimi tarafından İHH’nın Doğu Guta bölgesinde bulunan yetimhanesine bombalı saldırı düzenledi. İHH Bingöl şube Başkanı Muhittin Gili, saldırıyı sert bir dille kınayarak, yetimhaneyi hedef alan bombardımanın insanlık dışı olduğunu kaydetti.  

Gili konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, rejim güçlerine ait savaş uçağının, Doğu Guta'da İHH ve Kuveyt merkezli Beytül Zekât kurumunun bakımını üstlendiği "Umut Ağacı" yetimhanesinin bahçesini bombaladığını belirtti.

Gili, “Suriye’de 7'inci yılına giren zalim Esed rejimi ve destekçileri katliam ve saldırılarına bugün de yenilerini eklemiştir. Hedef alınan yetimhanede 50 çocuk kalıyordu. Saldırıdan sonra çocuklar ile 16 görevli binanın bodrum katına sığındı. Binanın bahçeye bakan cephesindeki camlar şarapnel parçalarıyla kırıldı. Katil sürüsü artık yetim, öksüz ayırt etmeden katlediyor. Yetimlerimiz; iç odalara saklandığından, çok şükür ölü ve yaralımız yok.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.