Suriye rejiminden ABD ve Türkiye’ye: Suriye’den Çıkın

Suriye rejiminden ABD ve Türkiye’ye: Suriye’den Çıkın

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, ülkesindeki Türkiye ve ABD askerlerinin çekilmesi için çağrıda bulundu. Muallim, aksi takdirde "uluslararası hukukun izin verdiği tüm karşı önlemleri almaya hakları olduğunu" söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriye sınırları içinde konuşlanan Amerikan ve Türkiye askerlerinin “hemen geri çekilmesini” talep etti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşan Muallim, taleplerine uyulmaması halinde Suriye rejim güçlerinin müdahalede bulunma hakkı olduğunu belirtti.

New York’ta Birleşmiş Milletlerde liderlerin bir araya geldiği Genel Kurul’da açıklamalarda bulunan Muallim, “Bizim yetkimiz dışında, sınırlarımız içinde faaliyet gösteren tüm yabancı güçler, işgalci güçlerdir ve bir an önce geri çekilmek zorundalar.” ifadelerini kullandı.

Muallim, Türkiye ve ABD'yi "Suriye'nin toprakları içinde bir sözde 'güvenli bölge' oluşturmak için görüşmeler gerçekleştirip anlaşmalar yapma noktasına varacak kadar küstah" olarak tanımladı. Muallim, Suriye rejiminin rızası olmadan yapılan ya da yapılacak tüm anlaşmaları reddettiklerini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.