Suriye sınırında 26 kilo altın ve 2 milyon TL ele geçirildi

Suriye sınırında 26 kilo altın ve 2 milyon TL ele geçirildi

​Suriye'den Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen iki otomobilde yapılan aramalarda 26,5 kilo altın ve yaklaşık 2 milyon TL ele geçirildi.

Suriye'den Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen iki ayrı otomobilde arama yapıldı. Otomobillerde 26,5 kilo altın ve yaklaşık 2 milyon TL ele geçirildi, sürücüler gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Suriye'den Türkiye'ye geçiş yapmak isteyen Suriye uyruklu A.A.J. yönetimindeki 79 AAC 793 plakalı araç Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na geldi. Araç arama yapılmak üzere Öncüpınar Sınır Kapısı'nda durduruldu.

Araçta yapılan aramada otomobilden şüphelenen Gümrük Muhafaza ekipleri, aracı X- Ray cihazından geçirdi. Otomobilin LPG tankında bir farklılık olduğunu belirleyerek söken ekipler, tankta 10 kilo 190 gram külçe altın, 4 kilo 160 gram altın ziynet eşyası ve bir milyon 891 bin 65 TL ele geçirildi.

Başka bir otomobilde yapılan aramada ise 12 kilo altın ele geçirildi. Gözaltına alınan A.A.J. ve diğer otomobilin sürücüsünün emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.