Suriye sınırında kaybolan astsubaydan 4 gündür haber yok

Suriye sınırında kaybolan astsubaydan 4 gündür haber yok

Kilis'te sınır hattında kaçak geçmeye çalışan grubu engellemeye çalışırken kaybolan astsunaydan hala bir haber alınamadı.

Kilis'te kaçak geçişleri engellemek isterken fark etmeyerek sınırı geçtiği öne sürülen astsubaya halen ulaşılamadı. Alarm durumuna geçilen sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, bölgedeki gelişmeler titizlikle takip ediliyor.

Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentine bağlı El Bab bölgesinde kontrolü elinde tutan IŞİD, geçtiğimiz günlerde ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının hedefi oldu. Hava saldırılarının artması üzerine IŞİD, bulundukları bölgeyi terk etti ve kullanılmayan bir doğalgaz tesisine sığındı. Türkiye sınırına yakın noktadaki doğalgaz tesisine yerleşen IŞİD mensupları, tesisin etrafına da muhtemel saldırı ihtimaline karşı mevzi oluşturdu. Yaşanan bu gelişmenin çıplak gözle izlendiği sınır hattında ise Türk askerleri tarafından iş makineleri ile hendek kazılmaya başladı.

KAÇAK GEÇİŞ VE KAÇAKÇILARIN GÜZERGAHI

IŞİD’in üs olarak belirlediği bölge aynı zamanda sınırı kaçak olarak geçmeye çalışan kişiler ile kaçakçıların da geçiş güzergahı olarak biliniyordu. Bölgede güvenlik önlemleri sınırda yaşanan hareketlilik sonrası artırılırken, askerler Suriye'den kaçak olarak yurda geçmek isteyenlerin geçişleri ile kaçakçılık girişimlerini engellemek için mücadele ediyordu. Sınır hattının kritik noktalarından birisi olarak kabul edilen bölgede kontrolü sağlayan Öncü Hudut Karakolu'nda görevli soyadı öğrenilemeyen Özgür astsubay, yeni yılın ilk günü olan geçen perşembe gecesi sınır hattında kaçak geçmeye çalışan grubu fark etti. İddiaya göre, bu gelişmeyi fark edince tüfeğini alarak tek başına bölgeye giden astsubay, geçişini engellemek istediği grubun peşinden giderken fark etmeyerek sınırı geçti. Bir süre sonra geri dönmeyince ve telefonuna ulaşılamayan astsubayın sınırı geçtiği ve bölgedeki IŞİD mensupları tarafından alıkonulduğu öne sürüldü.

ASTSUBAYA ULAŞILAMADI, SINIRDA ÖNLEMLER ARTIRILDI

Sınırı geçtiği ve burada alıkonulduğu ileri sürülen Özgür astsubaya halen ulaşılamazken, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bölgede önlemler en üst düzeye çıkarıldı. Mevcut önlemlere ek olarak Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan çok sayıda zırhlı araç ve askeri personel sınır hattına gönderildi ve burada belirlenen noktalara konuşlandırıldı. Üst düzey komutanların da inceleme yaptığı bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği ve zaman zaman İnsansız Hava Araçları'ndan elde edilen görüntüleri de izleyerek kayıp astsubaya ilişkin ize ulaşmaya çalıştığı bildirildi.

MİT DEVREYE GİRDİ

Yaşanan bu olayın ardından MİT mensupları da bölgede çalışma başlattı. MİT mensuplarının bölgedeki kaynaklarından astsubaya ilişkin bilgiler almaya çalıştığı ve netleşecek duruma göre sınırı geçerek teslim alma veya kurtarma operasyonuna başvurabilecekleri kaydedildi.

Öte yandan astsubayın kaybolmasının ardından çeşitli soru işaretleri de ortaya çıktı. IŞİD tarafından alıkonulduğu öne sürülen Özgür astsubayın; uzun süredir bölgede görev yaptığı için çok iyi bilmesi gerektiği sınırın Suriye tarafına nasıl geçtiği ve ekibiyle olaylara müdahale etmesi gerekirken tek başına nasıl kaçak geçişi önlemeye gittiği sorularına cevap aranıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.