Suriye sınırında okul açılışı yapıldı

Suriye sınırında okul açılışı yapıldı

Mardin’de, Suriye sınırının sıfır noktasındaki Sakalar Köyünde, hayırsever işadamının yaptırdığı okulun açılışı dualarla yapıldı.

Suriye sınırına sıfır noktasında bulunan Mardin merkez Artuklu ilçesinin Sakalar Köyünde hayırsever bir işadamının yaptırdığı okulun açılışı, dualarla yapıldı.

Hayırsever işadamı Hasan Keleşoğlu tarafından yaptırılan 8 derslikli Emine-Behçet Keleşoğlu ilk ve ortaokul binası için okul meydanında açılış töreni düzenlendi.

Törene Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yakup Sarı, ilçe kaymakamları, il protokolü, çok sayıda davetli, köylüler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Mustafa Yaman, Keleşoğlu ve Kösen ailesine eğitime desteklerinden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Mardin, genç nüfusu olan bir şehir ve nüfusumuzun yüzde 60’ı 29 yaş ve altı. Yaş ortalamamız 22’lerde, o nedenle de eğitim kurumlarına çok fazla ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımız ve yatırımcılarımız bunun farkında. Bu nedenle de önemli yatırımlar yapılıyor. Devam eden 100’ün üzerinde okul inşaatlarımız var. Bu okullarımız, önümüzdeki dönemde açılacak inşallah. Mardin, büyükşehir olmasının da avantajıyla her sektörde gelişiyor. Altyapıda, yollarda, sosyal donatı alanlarımızda, parklarımızda, eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlarımız hızla devam ediyor, devam edecek.”    

Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı da hayırsever işadamlarına eğitime destek vermeleri konusunda çağrıda bulundu. Mardin’in okul ihtiyacı olan 8 ilden bir tanesi olduğunu kaydeden Sarı, kırsaldan şehre olan göç nedeniyle şu an 102 tane okul inşaatı olmasına rağmen bunların yetmediğini söyledi.    

Vali Yaman, konuşmaların ardından Hasan Keleşoğlu ve ortağı Kenan Kösen’e eğitime verdikleri katkılarından dolayı birer plaket verdi.

İl Müftüsü İsmail Çiçek’in okuduğu duadan sonra Vali Yaman ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek okulun açılışını yaptı.

Sakalar Köyünde yapılan 8 derslikli Emine-Behçet Keleşoğlu ilk ve ortaokulu, komşu köylerdeki öğrencilerin de taşınmasıyla 340 öğrenciye hizmet verecek. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.