Suriye sınırından geçmek isteyen çocuk vuruldu

Suriye sınırından geçmek isteyen çocuk vuruldu

Türkiye'ye geçmek isterken sınırdaki askerlerin açtığı ateş sonucu başından ağır yaralanan 14 yaşındaki Suriyeli çocuğun hayati tehlikesi sürüyor.

MARDİN - Mardin’in Kızıltepe ilçesi Koçhisar mahallesine yerleşen Suriyeli Abdülgani Özdemir’in 3 çocuğundan biri olan Ali Özdemir’in,15 gün önce Suriye tarafında kalan dedesi ve ninesini ziyaret etmek için gittiği Derbesiye’den kaçak yollardan Türkiye’ye dönmek isterken devriye görevi yapan askerler tarafından başından tek kurşunla vuruldu.

 

Suriye Derbesiye’den (Şenyurt) Türkiye’ye geçiş yapmak isterken vurulan 14 yaşındaki Ali Özdemir’in hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

 

Şakağının sağ tarafından giren kurşunun sol taraftan çıktığını ve Ali’nin iki gözünü kaybettiğini ifade eden aile, cerrahi müdahale içinse yara bölgesindeki şişkinliğin inmesinin beklendiğini ve hayati tehlikenin devam ettiğini söyledi.

 

Ali Özdemir’in babası Abdulgani Özdemir, olayı şöyle anlattı: “15 gün kadar önce Şenyurt geçiş noktasından dedesi ve ninesinin yaşadığı Suriye Derbesiye tarafına geçen oğlum, geri dönüşlere izin verilmediği için kaçak yollardan Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Şenyurt sınırından geçmek isterken Türk askerlerince tabanca ile başından vurulmuş.

 

Pazar akşamı 21.00 - 23.00 saatlerinde olay yaşandı. Gece 24.00’te gelen bir mesaj ile olaydan haberdar oldum. Oğlum sınırı geçmek isteyen grupla birlikte askerlerin geri dönün çağrısı ile birlikte Suriye tarafına geri döndükten sonra çantasının Türkiye tarafında kalması üzerine çantasını almak için tekrar sınıra doğru gelmiş. Türkçe bildiği için askerlere Türkçe olarak çantamı alacağım diye seslendiği halde ona ateş etmişler. Oğlum ne kaçakçı ne de teröristti, Türkiye bizi ölüme mahkum etmesin, orada kalsak ölüm var, kaçak geçmeye çalışsak ya mayınla ya da asker kurşunu ile ölüyoruz. Biz nereye gideceğiz. Kapıları açsınlar insanlar rahat gidip gelebilsin. Bu bölgenin tümünde açık kapı yok. Halep kapısı açık o da hem bizim uzağımızda hem de Arapların elinde olduğu için gidemiyoruz. Buna bir çözüm bulup kapıları açsınlar.”

 

Suriye tarafındaki sağlık kuruluşlarında ilk müdahalesi yapıldıktan sonra oğlunu tedavi için Şenyurt geçiş noktasından Türkiye’ye getirdiklerini ifade eden Baba Özdemir, Mardin Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesinde yer olmadığından oğlunun Kızıltepe’deki özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını söyledi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.