Suriye: Türkiye teröre destek veriyor

Suriye: Türkiye teröre destek veriyor

Suriye, 7 Kasım'da Suriye'nin BM Daimi Temsilciliği'ne gönderdiği yazıda, muhalifler tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen kimyasal saldırıda kullanılan malzemenin Türkiye'den temin edildiği belirtilerek, Türkiye'yi BM'ye şikayet etti.

ŞAM- Suriye'nin BM'ye hitaben yazdığı yazıda da,"Suriye içinde muhalifler tarafından gerçekleştirilen kimyasal saldırılarda kullanılan malzemenin Türkiye'den temin edildiği ve Türkiye'nin bu kimyasal malzemenin Suriye'ye geçirilmesine göz yumduğu" iddia edildi. Bu iddia çerçevesinde BM'ye yapılan başvuru dilekçesinde Türkiye,"teröre destek vermekle" suçlanıyor.

Suriye, BM'den talep ettiği soruşturma için geçtiğimiz aylarda Adana'da yapılan bir operasyonun iddianamesine dayanak olarak, yaptığı başvuruda, BM'nin terörle mücadeleye ilişkin kararları bulunduğu hatırlatılarak,"Terör gruplarının kitle imha silahı ele geçirmesi halinde yaratabileceği tehlike" ihtimaline vurgu yapılarak, "Terörle mücadele kararları, kanunları ve ilkelerine uymayan devletlerin gerçekleşmiş ya da gelecekte gerçekleşebilecek terör eylemlerinin sorumluluğunu taşıdıkları" ifadeleri belirtiliyor.

Dilekçede, operasyonun ardından ifadeleri alınan sanıkların beyanları "Türkiye topraklarında Suriye aleyhine terör faaliyetleri yürütüldüğü" iddialarına kanıt olarak gösterildi.

Dilekçede,"Sanıkların beyanlarının Suriye'de aralarında El Kaide'nin de olduğu "Silahlı terör örgütlerine ulaştırmak üzere Türkiye topraklarında kitle imha silahlarının temin edilmesi yönünde terör faaliyetlerinin yapıldığına kesin kanıt teşkil ettiği" ifade edildi.


Suriye, Adana operasyonu ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle yakalanan sanıkların ilişkide olduğu Türk şirketlerinin de sorgulanmasını istiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.