Suriye'de 410 kişi varil bombalarıyla öldü

Suriye'de 410 kişi varil bombalarıyla öldü

Halep'te 10 gündür devam eden varil bombalı saldırılarda 410 kişi öldü, ölenlerin genellikle soğuk dolayısıyla evlerinden çıkmayanlar olduğu bildiriliyor

Suriye'de rejimin 10 gündür varil bombaları yağdırdığı Halep'te 117'si çocuk ve 34'ü kadın olmak üzere 410 kişinin öldürüldüğü açıklandı.

Suriye'de iç savaşı bitirmek için 22 Ocak'ta düzenlenecek olan Cenevre 2 Konferansı'na sayılı günler kala rejimin Halep saldırıları zirveye ulaştı. Muhaliflerin elinde olan ülkenin en büyük ikinci kenti Halep'e 10 gündür düzenlenen saldırılarda 410 kişinin öldürüldüğü kaydedildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün raporuna göre rejime bağlı helikopterlerin Halep ve çevresindeki beldelere yönelik düzenlediği "varil bombalı" saldırılarda ölenlerden 117'si çocuk ve 34'ü de kadındı. Aktivist Hamza Ebu Bekir, varil bombalarında genellikle soğuktan ölmemek için evlerinden çıkamayanların öldüğünü söyledi. Halepliler arasında, "Soğuktan sağ kurtulan bombayla ölür" sözünün yayıldığını belirtildi.

Öte yandan Reuters haber ajansı, yaptırımlar nedeniyle enerji ihracatında zorlanan Şam rejiminin, Mısır üzerinden son dokuz ayda milyonlarca varil Irak petrolü aldığını iddia etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.