Suriye'de deprem kaynaklı can kaybı artıyor: STK'lar "acil yardım" çağrısı yapıyor

Suriye'de deprem kaynaklı can kaybı artıyor: STK'lar "acil yardım" çağrısı yapıyor

Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye'nin 10 ilinin yanı sıra Suriye'yi ciddi bir şekilde etkiledi. Suriye'de can kaybı artarken, sivil toplum kuruluşları "acil yardım" çağrısı yapıyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Suriye'de hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 384'e yükseldi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Suriye'de İdlib, Halep, Hama, Lazkiye ve Tartus illerinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), yerel yetkililer, sağlık kuruluşları ve yerel kaynaklar, Suriye'nin İdlib ile Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtları bölgelerinde en az 2 bin 37 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 950'den fazla kişinin de yaralandığını belirtiyor.

Halep, Lazkiye, Hama ve Tartus illerinde rejim kontrolündeki bölgelerde 1347 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 295 kişi yaralandı.

Evleri yıkılan veya zarar gören binlerce depremzede, geceyi sokaklarda, camilerde veya derme çatma çadırlarda geçiriyor.

STK'lar, "acil yardım" çağrısı yapıyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.