Suriye'de iç savaşın bilançosu: 162 bin ölü

Suriye'de iç savaşın bilançosu: 162 bin ölü

Suriye'de olayların başladığı 2011 yılından bu yana resmi rakamlara göre, 162 bin insanın hayatını kaybettiğini bildirirken, gayri resmi verilere göre bu sayının 230 bine ulaşabileceği belirtildi.

HABER MRK - Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkede olayların başladığı günden bu yana ölenlerin sayısının 162 bin olduğunu açıkladı. Suriye iç savaşında hayatını kaybeden sivillerin sayısının ise 54 binden fazla olduğunu belirtildi.

Kuruluşun yayınladığı raporda, rejim askerleri, rejim yanlısı milisler ve Hizbullah üyelerinden 62 bin 800 kişinin öldüğü belirtiliyor. Nusra’nın da dâhil olduğu muhalif gruplarınsa verdiği kaybın 42 bin 700 olduğu ifade edildi.

Raporda, Suriye’deki tarafların kendi kayıplarını, olduğundan düşük göstermeye çalıştıkları, bu yüzden de elde edilen verilerle hesaplanan sayının kesin bilançoyu hesaplamanın zor olduğu ifade ediliyor.

Raporda, resmi ölüm sayısının şu an için 162 bin olduğu ifade edilse de eksik veriler nedeniyle toplam sayının 230 bine ulaşabileceği belirtiliyor.

İç savaşın başladığı günden bu yana rejim tarafından gözaltına alınan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan 18 bin kişinin ölenlere dahil edilmediği kaydediliyor. Diğer taraftan muhaliflerin esir aldığı 8 bin kişinin de ölenler arasında sayılmadığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.