Suriye'deki gelişmeler artık tüm dünyayı etkileyen bir boyuta ulaştı

Suriye'deki gelişmeler artık tüm dünyayı etkileyen bir boyuta ulaştı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki gelişmelerin artık tüm dünyayı etkileyen bir boyuta ulaştığını ifade etti

KATAR-Dışişleri Bakanı  Ahmet Davutoğlu, Katar'ın başkenti Doha'da Suriye Halkının Dostları Grubu üyesi bazı ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu toplantı sonrası basına yaptığı değerlendirmede, toplantıda özellikle yabancı bir müdahale niteliği taşıyan dış güçlerin alana girmesi ve Kusayr'ın düşmesi sonucunda bir insanlık faciasının yaşanması hususunun ele alındığını ifade etti.

Suriye'deki gelişmelerin artık tüm dünyayı etkileyen bir boyuta ulaştığını ifade eden Davutoğlu, "Suriye şu ana kadar kendi iç gerilimlerini yaşayan bir ülke olarak görülüyordu. Ancak maalesef son gelişmeler, krizin bölgesel bir nitelik kazanmasına, uluslararası gerilim alanı oluşturmasına sebebiyet verdi" diye konuştu.

Gerek krizinin başta Lübnan olmak üzere çevre ülkelere yayılması, gerek insanlık suçu niteliği taşıyan kimyasal silah kullanımının ortaya çıkmasının Suriye konusunda çok daha kararlı bir tutum izlenmesini zorunlu kıldığını ileri süren Davutoğlu, "Bir taraftan Cenevre toplantısı için sürdürülecek diplomatik çabaları, diğer taraftan Suriye'de yaşanan ve gittikçe daha ağır bir nitelik kazanan gelişmelerin insani krizlere yol açmaması için alınacak tedbirleri kapsamlı bir şekilde ele aldık" dedi.

Türkiye'nin başından beri Suriye muhalefetini desteklediğini hatırlatan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye konusundaki diplomatik çalışmalara önümüzdeki dönemde hız verileceğini söyledi.

Roma, İstanbul ve Amman'ın ardından Doha'da dördüncü kez gerçekleştirilen Dışişleri Bakanları düzeyindeki toplantıya Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun yanı sıra ABD, İngiltere, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, BAE, İtalya, Almanya ve Fransa Dışişleri Bakanları iştirak ettiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.