Suriyeli ailenin zorlu kış şartlarındaki yaşam mücadelesi

Suriyeli ailenin zorlu kış şartlarındaki yaşam mücadelesi

Ülkelerindeki savaştan kaçarak 2 yıl önce Türkiye’ye gelen 12 kişilik Suriyeli aile, kışın zor şartlarının yanı sıra yoksulluk içinde hayata tutunmaya çalışıyor.

2 yıl önce Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve bir yıl önce Elazığ’a yerleşen Hamit Muhsin, ailesi ile birlikte kışın soğuk günleri ve yoksulluktan dolayı zor günler geçiriyor. 5 çocuğu bulunan Hamit Muhsin, kardeşleri ve kayın anne-babasıyla birlikte 12 kişilik ailesiyle kaldığı  evde hayata tutunmaya çalışıyor.

Kaporta tamircisi olan Muhsin, 12 kişilik ailesini geçindirmek için birçok yere başvurmasına rağmen iş bulamadığını belirterek, hayırsever vatandaşlar ve yardım kuruluşlarından yardım beklediğini ifade etti.

Yaşadığı zorlukları İLKHA‘ya anlatan Muhsin, “2 yıl önce Türkiye’ye geldim. 2 aile olarak burada kalıyoruz. Kayın baba ve kaynanam ile birlikte 12 kişi burada yaşıyoruz. Henüz kimseden hiçbir yardım görmedik. Odun ve gıda ihtiyacımız var. Suriye’de evlerimizi bıraktık geldik. Allah sizden razı olsun. Ben valiliğe de belediyeye de başvurdum. Hep yarın gel, yarın gel dediler.” şeklinde konuştu.

Bir yıldır Elazığ’da ikamet eden Hamit Muhsin ve ailesi, yardım kuruluşları ve hayırseverlerden, zorlu kış şartlarındaki yaşam mücadelelerinde kendilerine yardımcı olmaları çağırısında bulundu. (Ebubekir Yavuz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.