Suriyeli anne: "Ne olur çocuklarımı bulun!"

Suriyeli anne: "Ne olur çocuklarımı bulun!"

Eski eşinin 3 çocuğunu kaçırdığını iddia eden Suriyeli anne, 3 aydır her yerde çocuklarını arıyor.

HATAY - Ülkelerindeki iç savaş sebebiyle Hatay’a sığınan Suriyelilerin sayısı her gün daha da artıyor. Artan bu göçler beraberinde bazı olumsuz olayların ve trajedilerin yaşanmasına da sebep oluyor.

 

7 yıl önce boşandığı eşinin 3 çocuğunu kaçırdığını söyleyen Suriyeli Hinid Ramadan isimli bayan, her yerde çocuklarını arıyor.

 

Türkiye’ye sığındıktan sonra çocuklarıyla birlikte İskenderun’da yaşamaya başladığını belirten Ramadan, başından geçenleri İLKHA’ya anlattı.

 

“Çocuklarıma 7 yıl boyunca hem annelik hem babalık yaptım.”

14 yıl önce evlendiği Muhammed Diyeb’le 7 yıl evli kaldıktan sonra aralarındaki huzursuzluk sebebiyle boşandıklarını ifade eden Ramadan, “Boşandıktan sonra eski eşim başka biri ile evlendi. Mahkeme çocuklarımın vekâletini benim üzerime verdi. Ben 7 yıl boyunca 3 çocuğuma hem annelik hem de babalık yaptım.” ifadelerini kullandı.

 

“Çocuklarımı  ‘Size elbise alacağım’ diyerek kaçırdı. ”

3 ay önce boşandığı eşinin, 3 çocuğunu kaçırdığını söyleyen Ramadan, “Suriye’deki savaş sonrası İskenderun’a yerleştik, eski eşim de buraya yerleşmiş. 3 ay önce eski eşim, evime gelerek çocuklarıma çarşıda elbise alacağını söyleyip götürdü, bir daha da getirmedi. Eski eşimin yakınları, çocuklarımın nerede olduklarını bilmelerine rağmen söylemiyorlar.” dedi.

 

Başvurmasına rağmen kolluk kuvvetlerinin çocuklarını bulamadığını iddia eden Ramadan,  “Polis çağırarak çocuklarımın kaçırıldığını söyledim. Benden eşimin ve çocuklarımın fotoğrafını istediler. Tüm tehlikeleri göze alarak Suriye’ye gidip fotoğrafları alıp geldim ve şu an hiç kimseden bir ses çıkmıyor. Polisler ellerinden bir şey gelemeyeceğini söylüyorlar.”şeklinde konuştu.

 

“Allah rızası için çocuklarımı bulun!”

Evlatlarının kaçırıldığı günden beridir durmadan ağladığını ifade eden Ramadan, “Ben bir anneyim, 3 çocuğum 3 aydır benden uzak yaşıyor. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum, tek isteğim çocuklarımın bulunması.  Ben memleketimden çocuklarım için göç ettim ama şu an çocuklarımın hiçbiri yanımda değil. Çocuklarım için tüm tehlikeleri göze almama rağmen hala kimsenin bize el uzatmaması biz Müslümanların ne kadar aciz olduğumuzu gösteriyor. Allah rızası için çocuklarımı bulun!” diyerek yetkililerden yardım istedi. (Fikret Kavgalı/Mehmet Ün-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.