Suriyeli mağdur aileler yardım bekliyor

Suriyeli mağdur aileler yardım bekliyor

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Batman’ın Kozluk ilçesine yerleşen 2 mağdur aile, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce Suriyeli mülteci 2 aile, Türkiye’de zor yaşam koşulları altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor.

 

Kozluk ilçesine yerleşen ve yardıma muhtaç olan 2 Suriyeli aile kendilerine uzanacak bir hayır eli beklerken, ailesi yanlarında bulunmayan 3 çocuk ise kaldıkları evde, hayırsever ve yetkililerden yardım bekliyor.

 

Şemdinağa Mahallesinde ikamet eden ve yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı’na anlatan Casım Nebi ailesi, yaşanan iç savaştan dolayı evlerini terk ettiklerini ve burada kendi başlarına kaldıklarını söyledi.

 

Kocasının burada olmadığını belirten Casım Nebi’nin eşi, “Biz 9 kişilik bir aileyiz. Şu an da 3 kız ve 3 erkek çocuğum yanımda bulunuyor. Kocam ve diğer 3 çocuğum ise burada değiller. Bize maddiyat yönünden yapılan hiçbir yardım da yok. Yiyecek noktasında da sıkıntı çekiyoruz.” dedi.

 

Çalışma imkânı bulamayan Casım Nebi ailesi yardımseverlerin yardımlarını bekliyor.

 

Ne anneleri, ne de babaları yanlarında

Aynı mahallede kalan ve en büyüklerinin ismi Ali Hüseyn olan 3 kardeş ise, bulundukları evde tek başlarına olduklarını ve geçimlerini sağlayabilecek herhangi bir gelirlerinin olmadığını belirtti.

 

Dayılarının yakın zamanda Suriye’deki iç savaşta öldüğünü, anne ve babasının taziyesi için Şanlıurfa’ya gittiklerini söyleyen Ali Hüseyin, “Ben ve 2 kardeşim bu evde beraberiz. Ben kardeşlerimin en büyüğüyüm. Annem ve babam dönene kadar burada çaresiz ve mağdur durumdayız.” diye konuştu. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.