Suriyeli muhalifler Soçi'ye katılmama kararı aldı

Suriyeli muhalifler Soçi'ye katılmama kararı aldı

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Başkanı Nasır Hariri, Soçi'de düzenlenecek Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılmayacaklarını açıkladı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da iki gün süren Suriye toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Başkanı Nasır Hariri, Esed rejiminin siyasi geçiş için kararlılığını test eden uluslararası sürecin dün itibarıyla bittiğini söyledi.

Soçi'de yapılacak Ulusal Diyalog Kongresi'nin muhtemel sonuçlarını iki günlük toplantıda detaylarıyla ele aldıklarını belirten Hariri "Kendi adımıza muhalefet heyeti olarak BM, Rusya, Türkiye ve diğer ülkelerle Viyana'da olumlu görüşmeler yaptık. MYK olarak Soçi'ye gitmeme kararı aldık." dedi.

Hariri, siyasi geçiş müzakerelerine Cenevre'de devam edeceklerini de vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise, Soçi’de gerçekleştirilecek kongreye 1600 kişiyi davet etti.

Davetiye mektubunda, Soçi konferansının geniş bir yelpazedeki Suriyeli taraflar arasında diyalog oluşmasına destek olmayı ve yeni bir Suriye için toplumun tüm tabakaları açısından uygun şartları oluşturarak toprak bütünlüğünü, ülkenin bağımsızlığını korumayı amaçladığı belirtilmişti.

Viyana'da Cenevre 9 görüşmeleri kapsamında 25-26 Ocak’ta düzenlenen iki günlük özel toplantıda, Ulusal Diyalog Kongresi hazırlıkları ve Kongre'de oluşturulması beklenen anayasa komisyonu konusu üzerinde müzakereler yapılmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.