"Suriyeli mülteciler önemli bir işgücü haline getirilebilir"

"Suriyeli mülteciler önemli bir işgücü haline getirilebilir"

Bursa Deri OSB Başkanı Rıfat Aygüler, bir süredir tartışılan Suriyeli mülteciler konusunda sektör temsilcileri olarak olumlu düşünceler içerisinde olduklarını belirtti.

Bursa Deri OSB Başkanı Rıfat Aygüler, bir süredir tartışılan Suriyeli mülteciler konusunda sektör temsilcileri olarak olumlu düşünceler içerisinde olduklarını belirterek, “Ülkelerindeki iç savaş dolayısıyla Türkiye’ye göçen Suriyeli mültecileri, iyi bir uyum ve adaptasyon süreci ile pek çok sektör için nimet haline getirebiliriz.” dedi.

Hedeflerine giden yolda Türkiye’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin işgücü olduğunu ifade eden Aygüler, “Suriyeli mülteciler bazı vatandaşlarımıza göre ülkemizin üstünde bir külfet gibi gözüküyor. Ben bu insanları külfet gibi görmüyorum. Bu insanların içinde elinden iş gelen, becerikli kişiler mevcut. Mecbur kalmış ve terk-i diyar etmişler. Bu süreci ben olumlu görüyorum. Eğer biz bu insanların adaptasyon ve uyum sürecini olumlu bir şekilde yönetirsek, bu insanların çocuklarını ilkokuldan üniversiteye kadar kanalize edebilirsek ve mesleki yatkınlıkları olanları eğitirsek, bu insanlardan tarım, tekstil, deri ve deri ürünleri gibi birçok sektörde işgücü olarak faydalanabiliriz.” diye konuştu.

Üretim için insan gücünün önemine vurgu yapan Aygüler, sözlerini şöyle tamamladı: “Siz bir devlet olarak kişi başına düşen milli gelirinizi 10 bin dolardan 25 bin dolara yükseltmeyi hedef olarak önünüze koyduysanız, dünyanın cihanşümul devleti olmayı hedeflediyseniz sizin insan kaynaklarına ihtiyacınız vardır. Biz bu insanların uyum ve adaptasyon süreçlerinden geçirilerek topluma ve ekonomiye kazandırılmasından yanayız. Biz bu durumu külfet olarak görmüyoruz, biz bu durumun minnet olabileceği kanaatindeyiz. Bu konuda umutvarız.” (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.