Suriyeli o aileye yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor

Suriyeli o aileye yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor

Umut Kervanı, Diyarbakır sokaklarında kâğıt ve naylon toplarken çekilen fotoğraflar ile sosyal medyada gündem olan mağdur Suriyeli aileye yardım etmeye devam ediyor.

Diyarbakır Umut Kervanı, sokaklarda kâğıt ve naylon toplarken çekilen fotoğraflar ile sosyal medyada gündem olan mağdur Suriyeli aileye yardımlarını sürdürmeye devam ediyor. Yüzlerce Suriyeli ailenin bu durumda olduğunu ve imkânları ölçüsünde yardımlarını ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Umut Kervanı, hayırseverlerin destek ve yardımlarını bekliyor.

Yaptıkları hayırlı çalışmalarla adını duyuran Umut Kervanı, Diyarbakır sokaklarında kâğıt ve naylon toplarken çekilen fotoğraflar ile sosyal medyada gündem olan mağdur Suriyeli o aileye ulaştığı günden bu yana hayırseverlerin yardımlarını ulaştırıyor.

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde kirada oturan Suriyeli 2 çocuk babası Basıl Al Jassem ve eşi Nedya El Ahmad'ı ziyaret ederek gönderilen nakdi, ayni ve gıda yardımlarını ulaştıran Umut Kervanı, bundan sonra da gelebilecek yardımları ulaştırmada köprü işlevini görmeye hazır olduklarını kaydetti.

Umut Kervanı Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Emin Olgun, yardım çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 15 gün önce sosyal medyaya düşen Suriyeli kardeşimizin çöplerden naylon ve karton toplama ile ilgili Umut Kervanı olarak tespitlerini yaptık, ziyaret ettik. Durumlarının kötü olduğunu gördük. Yaptığımız çalışmanın haberleştirilmesi üzerine birçok yerden Müslüman halkımızın yardımları oldu. Bazı kardeşlerimiz çamaşır makinesi ve buzdolabı olmak üzere ailenin beyaz eşya ihtiyaçlarını karşıladılar. Bir miktar nakdi yardımı da geçen hafta içerisinde bir kardeşimiz ile beraber onlara teslim ettik. Yine ramazan kumanyası olarak iki gıda kolisi, aynı zamanda giyim, yatak, battaniye, kilim getirdik ve zarf içerisinde bir miktarda nakdi yardım takdim ettik." dedi.

Aile hakkında bilgi veren Olgun, "Diyarbakır'da evlenen kardeşimizin eşi daha yeni 17 yaşında. Bunlar çöplerden naylon, karton toplayarak geçimlerini sağlıyorlar ve 2 çocukları var. Daha önce aylık bin lira ödemek şartıyla 9 bin liraya aldığı sepetli motoru vardı. O motor ile çalışarak geçimlerini sağlıyorlarken bir anda bilinmeyen sebepten dolayı yanarak kullanılamaz hale geldi. Şimdi kalan 4000 liralık borçlarını ödemek için karı koca beraber çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.     

Olgun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Umut kervanı olarak hayırseverlerin desteğiyle bir miktar sıkıntılarını hallettik, birazı kaldı. Bizim amacımız onlara bir motor satın alıp, geçimlerini sağlamalarına yardımcı olabilmektir. Bu durumda olan yüzlerce Suriyeli aileye her ay yardım ediyoruz. Bunun yanında yerli olarak da 400-500 ihtiyaç sahibi aileye yardım ediyoruz. İhtiyaç sahibi aileler ile zenginler arasında köprü durumundayız. Hayırseverler, yardımlarını kendileri de ulaştırabilecekleri gibi aracılığımızla da ulaştırabilirler. Hatta geçen hafta bir doktor kardeşimiz ve eşi beraber geldiler, evi gezdiler ve eşinin bayağı içi burkulmuştu." şeklinde konuştu.   

Yapılan yardımlardan dolayı teşekkürlerini ileten Suriyeli baba Basıl Al Jassem, "Teşekkür ederim, Allah sizden razı olsun, Allah hayrınızı kabul etsin. Bütün Suriyelilere yardım ediyorsunuz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler