Suriyeliler huzur içinde yaşamak istiyor

Suriyeliler huzur içinde yaşamak istiyor

Suriye'de yaşanan savaşın bitmesini istediklerini söyleyen Soran beldesi sakinleri artık huzur içerisinde yaşamak istediklerini söyledi.

Fırat Kalkanı Harekâtıyla DEAŞ'tan alınan ve güvenlik sağlandıktan sonra belde halkının yerleştiği Halep vilayeti Soran beldesi sakinleri savaşın bitmesini istediklerini söyleyerek, "Artık huzur içinde yaşamak istiyoruz." dediler.

Asayişi Türkiye tarafından eğitilen polisler tarafından sağlanan Soran'da hayatın normale döndüğü ifade eden kent sakinleri yaşadıklarını İLKHA'ya anlattı.

Yaşadıkları savaş ile birlikte memleketlerini terk edip muhacir olduklarını ifade eden Suriyeliler, kurdukları derme çatma çadırlarla hayata tutunmaya çalıştıklarını söylediler.

Amerikan ve Rusya'yı topraklarında istemediklerini, Suriye'de huzur içinde yaşamak istediklerini belirten Abdurrezzak Murat Rail, ". Amerikalıları, Rusları istemiyoruz. Biz, burada, memleketimizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Barış içerisinde yaşamak istiyoruz." dedi.

"Çektiğimiz ıstırap yeter atık"

Belde sakinlerinden Kemal Muhtar ise şöyle konuştu: " Terörü lanetliyoruz. Biz sizden çok razıyız. Siz bizim kardeşimizsiniz. Biz, burada yaşamak istiyoruz. Bu topraklar bizim. Burada terör kalmasın. PKK, YPG, IŞİD, bunların hepsi bir. Bunlar, çocuk öldürüyor. Topraklarımızdan çıksınlar ve uzaklaşsınlar ki huzur içinde kalalım. Çektiğimiz ıstırap yeter atık. Önce IŞİD geldi bizi batırdı, şimdide bunlar geldi." ifadelerini kullandı.

" Yerlerimizi, memleketimizi, evlerimizi yıktılar"

Topraklarında yaşanan savaşın bitmesi istediklerini ifade eden Mervan İsmail, "Biz 7 yıldır savaş içerisindeyiz. IŞİD ve PKK örgütleri her zaman bize saldırdılar. Yerlerimizi, memleketimizi, evlerimizi yıktılar. Biz artık huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu savaş bitsin istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Ezan sesine hasret kaldık"

Camilerinin yıkık halde olduğunu ve ezan sesine hasret kaldıklarını dile getiren Kemal Durmuş ise " PKK/YPG ve IŞİD evlerimizi harabe edip bizleri sürgün ettiler. Türkiye'de olan bütün kardeşlerimizin evleri yıkılmış. Evlerine dönmek istiyorlar ancak dönemiyorlar. Yıkık evlerini yapamıyorlar. Ev ve su gibi ihtiyaçlarımızın giderilmesini istiyoruz. Camimiz yıkık haldedir. Ezan sesine hasret kaldık. Sizden yardım talep ediyoruz." dedi.

"Arap, Türk ve Kürtler kardeşiz"

Arap, Kürt ve Türklerin hepsinin kardeş olduğunu söyleyen belde sakinlerinden Ömer Molla Allavê, "PKK, Rusya ve Amerika'yı istemiyoruz. Afrin bizim kardeşimiz." ifadelerini kullandı.

Müslümanları öldüren PKK, DAİŞ, Rusya ve Amerika'ya karşı olduklarını söyleyen Halit İbrahim Ebu Sabit ise şöyle konuştu.

"Arap, Türk ve Kürtler olarak bizler kardeşiz. PKK/PYD topraklarımızı işgal etti. Biz inşallah Kürt kardeşlerimizi de kurtaracağız. Biz Müslümanları öldüren PKK/PYD, DAİŞ, Rusya ve Amerika'ya karşıyız." şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik, İbrahim Koçyiğit, Mehmet Aslan – İLKHA)









































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.