Suriyelilerin göç ettirilmesi İsrail projesidir-video

Suriyelilerin göç ettirilmesi İsrail projesidir-video

Her seferinde farklı bir grubun zulmüne maruz kalan Suriyeli halk, bu sefer de sınır bölgesini kontrolüne alan PYD ve koalisyon güçlerinin zulmüne maruz kaldı. Yaşanan çatışmaları değerlendiren halk, PYD’nin koalisyon eşliğinde kendilerini bölgeden göçe z

Suriye’de uzun süredir yaşanan çatışmaların en çok zarar gören mazlum Suriye halkı, bir taraftan koalisyon uçaklarının bir taraftan da PYD güçlerinin saldırılarından kaçarak yine Türkiye sınırına dayandı.

Dünya güçlerinin Suriye üzerindeki iktidar mücadelesinin kurbanı olan Suriye halkı, yaşanan çatışmaların sona ermesini istese de, bölge üzerinde yapılan hesapların oluşması için her gün yeni bir savaş çıkartılıyor.

Daha düne kadar IŞİD’in Kobani bölgesine saldırması sonucu yüzbinlerce insanı topraklarından olmuşken, bugün de PYD’nin Talebyad’da saldırmasıyla, yine binlerce insan  mağdur oldu.

Her seferinde farklı bir grubun zulmüne maruz kaldıklarını belirten Suriyeli halk, bu sefer de sınır bölgesini kontrolüne alan PYD güçlerinin zulmüne maruz kaldıklarını söyledi.

Yaşadıklarını İlke Haber Ajansı muhabirlerine anlatan Suriyeli halk, şu an devam eden çatışmaların İsrail’in bölge üzerinde yürüttüğü bir projesi olduğunu söyledi.

Çoğu Arap ve Türkmenlerden oluşan bu insanların göçe zorlandığını söyleyen Cuburi aşiretinin ileri gelenlerinden  bir  Suriyeli, “Ben Haseki’den iki yıl önce hicret etmiştim. Önce Esed’in zulmünden kaçarak buraya yerleştim. Sonra bir daha geri gittik ama, şimdi de PYD’nin zulmünden kaçıyoruz. Şimdiye kadar tam olarak 10 bin kişi Haseki’den hicret etti. Daha önce birçok grup bizi mağdur etti Şimdi ise PYD bizi mağdur ediyor. Şu an benim ailem karşı tarafta ve kaçan insanların çoğu Arap ve Türkmenlerden oluşuyor. Bu insanlar zorla hicret ettiriyorlar.” dedi.

Koalisyon uçakları IŞİD’i bitirme bahanesiyle sivil halkı bombalayıp PYD’ye zemin hazırlıyor

PYD güçlerinin Telabyad’ın 2 kilometre doğusuna kadar ilerlediğini belirten Cuburi aşireti büyüklerinden olan Suriyeli, “Geldikleri köylere tanklarla saldırarak halkı boşaltıyorlar. Yerlerine kendileri gibi düşünenleri yerleştirmeye çalışıyorlar. Şu anda koalisyon uçakları sözde IŞİD’i bitirme adı altında sivil halkı bombalayarak PYD için zemin hazırlıyor. Bu Sünni kesimler üzerinde oynanan bir oyundur. Bugün Irak’ta, Suriye’de yaşanan bu olaylar tamamen İsrail ve onlara bağlı masonların bir fitnesidir.” şeklinde konuştu.

Dünya devletlerine seslenen Cuburi aşireti büyüklerinden olan Suriyeli şöyle konuştu:

“Dünyaya sesleniyorum nerede Suriye içerisindeki âlim ve meşayihler, nerede dünya devletleri? Bu tavrından dolayı Türkiye devletine teşekkür ediyoruz. Bakın şu çoluk-çocuk, kadınların haline. Benim gibi mağdur olmuş birçok insan burada mevcuttur. Kimisinin ailesi bu tarafa geçmişken, bazılarınınki ise hala karşı tarafta bekliyor.”

Talebyad’ın özgür Suriye’nin kontrolüne verileceğini, PYD’nin ise kenti sadece güzergâh olarak kullanacağı yönündeki iddiaları da değerlendiren Cuburi aşireti büyüklerinden olan Suriyeli, “ Kentin yönetimi Özgür Suriye Ordusunun kontrolüne verilmeyecek. Buralar tamamen PYD’nin kontrolüne verilecek. Ve burada İsrail’in amacı 1967’lerde Guneytra bölgesinde olduğu gibi burayı da kendi kontrolündeki insanların eline bırakmak istiyorlar. Şu andaki planları PKK kontrolünde bir Kürt devleti oluşturmaktır. Bu tamamen PYD için İsrail’in çizdiği bir haritadır. Buradan Suudi’ye ve Erdoğan’a sesleniyoruz: Buraları PYD’ye teslim etmeyin. Talebyad’ın şu anda dünyada tanınmış olan Suriye’deki muhaliflerin kontrolüne verilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Hiçbir gruba destek vermedikleri halde zorla köyden çıkarıldıklarını söyleyen Suriyeli Hasan Ali ise, “Aslında bugün bize saldırıp evlerimizden kaçıran, Obama’nın kontrolündeki koalisyon uçaklarıdır. Arap ve Türkmenlerin hepsi göçe zorlanıyor. 3 gündür sahrada yatıyoruz. Çoluk-çocuk perişan olduk. Hastalananlar oldu burada akrabalarımız var ama, çok sayıda aile ferdimiz olduğu için nereye gideceğimizi şaşırdık. Uçaklar hedef gözetmeksizin bombalama yapıyorlar. Bizim kaldığımız Şerean köyü hiçbir gruba destek vermediği halde, bizi köyümüzden göçe zorladılar. Ve bu insanlar biçilmiş tarlalarda yatıp kalkıyorlar.” diye konuştu.

Buraların özgür Suriye ordusuna teslim edileceği haberlerinin yalan olduğunu ifade eden Hasan Ali, “Burası tamamen bir proje gereği PYD’ye teslim edilecektir. PYD saflarında savaşan birçok savaşçı bu toprakların çocukları olmayıp, açık-saçık kadınlardır. Ve bunlar insanları evlerinden çıkarıyorlar. Onlara destek veren koalisyonun silahları tamamen son modeldir. Şu an bize saldıranlar kesinlikle buranın insanı değildir. Ve burada bir devlet kurulacak ama, özgür bir Suriye için değil.” diye konuştu.

Hem Arap ülkelerinin hem de batının bir olup mazlum halkı bombaladığını söyleyen Hasan Ali “Şu anda kimden yardım istememizi istiyorsunuz? Bize silahlarını doğrultup çocuklarımızı öldüren Arap ülkelerinden mi? Şu anda birbirine muhalif görünen herkes aynı zamanda koalisyon olmuş, bu halkı vuruyorlar. Bu küfürden öte daha büyük bir küfürdür. Şu anda Koalisyon, Suudi, katar, Beşar Esed hepsi bir olmuş mazlum halkı vuruyor. PYD, gelmeden önce koalisyon uçakları bombalayarak halkı göçe zorluyor, çıkmayanları da PYD gelerek evlerini terk etmelerini istiyor.” ifadelerini kullandı.

Beş gündür aç ve susuz güneşin altında çölde beklediklerini belirten İmad Mahmut ise “ Çatışmalar şu an Telabyad’da, zaten orada kimse kalmadı herkes geldi. Şu an çatışmalar devam ediyor hala insanlar gelmeye devam ediyor. Tüm akrabalarımızla bize sahip çıkacak birilerini bekliyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.