"Suriye'nin katili Esed ve küresel emperyalizmdir"

"Suriye'nin katili Esed ve küresel emperyalizmdir"

Suriye'nin İdlib kentinde kimyasal saldırıda hayatını kaybedenler için Bursa'da kılınan gıyabi cenaze namazında, Suriye'de katliamların sebebinin Esed ve küresel emperyalizm olduğu belirtildi.

Bursa'da, rejim tarafından Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleştirilen kimyasal saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak, dualar edildi.

Ulu Camii'nde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan Memur Sen İl Temsilcisi Numan Şeker, Suriye'de katliamların sebebinin sadece Esed olmadığını, küresel emperyalizmin de Esed'e ortak olduğunu söyledi.

Bu saldırıların ilk olmadığını ve engellenmemesi durumunda son da olmayacağını belirten Şeker, "Hama'da, Halepçe'de, Halep'te yaptıklarını İdlib'de tekrar ettiler. Biz acımızı, yasımızı ve isyanımızı BM'ye haykırmayacağız. Batı'nın insan hakları diye pazarladığı bildirgelerden medet ummayacağız. Çünkü onlar sadece 'bildiriyorlar', zulüm kendilerine dokunmadıkça insan hakları için kıllarını bile kıpırdatmıyorlar. Son 3 yılda Suriye'de gerçekleştirilen 162 kimyasal saldırı karşısında BM'nin sessiz kalmasının, sahaya çıkmamasının nedeni budur." dedi.

BM'nin, Ortadoğu'da yaşanan katliamların sorumlusu ve sürdürücüsü olduğunu sözlerine ekleyen Şeker, "Filistin'e, Bosna'ya, Arakan'a göz kapatan vetolar bugün Suriye için sahaya sürülüyor. Güvenlik Konseyi insanlığın güvenliği için değil, kapitalizmin ve emperyalizmin güvencesi için varlığını sürdürüyor. Karşı karşıya olduğumuz emperyalizmin bildik tablosudur. Bu katilleri ilk defa Suriye'de görmüyoruz. Biz bunları Haçlı Seferleri'ndeki vahşiliklerinden tanıyoruz. Biz bunları katliam ve yıkımlarla katlettikleri Endülüs'ten tanıyoruz. Biz bunları Amerika'da yerli halkı soykırımla yok edişlerinden biliyoruz. Milyonlarca Afrikalıyı köleleştirmelerinden, katletmelerinden biliyoruz. Hiroşima'dan, Nagazaki'den, Çeçenistan'dan, Doğu Türkistan'dan, Kırım'dan, Vietnam'dan, Afganistan'dan, Filistin'den, Irak'tan, Ruanda'dan, Libya'dan, Cezayir'den biliyoruz." şeklinde konuştu. (Mustafa Bikeç-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.