Suruç diğer ilçelere nispeten belediyecilikte çok geride kalmış

Suruç diğer ilçelere nispeten belediyecilikte çok geride kalmış

Suruç’ta bir dizi ziyaretlerde bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, ilçede var olan eksiklikleri dile getirerek Suruç’un diğer ilçelere nispeten belediyecilikte geride kaldığına dikkat çekti.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığından oluşan bir heyet, Suruç ilçesinde bazı köyleri ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını, sıkıntılarını dinledi.

İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Suruç İlçe Başkanı Ahmet Yılmazoğlu ve il yönetiminden oluşan bir heyet, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Höyükyanı, Boztepe, Harmanalan, Akören ve Duderi köylerini ziyaret ederek çiftçilerin sorunlarını not aldı.

Heyet, Suruç Karakeçililer Türkmen Derneği Başkanı Faik Yıldız’ı ve kanaat önderi Seyda Molla Kemal’i de ziyaret etti.

Ziyaret ettiği köylerde açıklamalarda bulunan Erat, Suruç’un kaderinin bu olmadığını söyleyerek, yetkililere Suruç’a hizmet etme noktasında görevlerini hakkıyla yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

“Yetki makamları amaç değil, halka hizmet için birer araçtır”

Ziyaret ettiği köylerde birer konuşma yapan Erat, “Bizler, çiftçilerimizin sorunlarını kurumlar ile görüşerek gündeme getireceğiz. Bu konuda elimizden gelen çabayı sarf edeceğimize inancınız tam olsun. Bizler yetkiyi alıp halkımıza tam anlamıyla hizmet etmek istiyoruz. Yetki makamlarını amaç değil, halkımıza hizmet aracı olarak görüyoruz. Belediye yetkisi, ilçe tarım müdürlüğü ve diğer kurumlar, halkımıza hizmet amaçlı birer araçtırlar. Çiftçilerimiz hasat vakti ürünlerini pazarlayamıyor veya zararını karşılamayacak bir fiyata pazarlıyor. Oysa belediyeler pazarlama konusunda halka yardımcı olabilir. Hangi ürünün daha kazanç getireceği noktasında çiftçileri bilgilendirmesi gerekiyor. Ayrıca köylerimizin sorunlarından bir tanesi de köy yollarının bozuk olmasıdır. Suruç’umuz diğer ilçelere nispeten belediyecilikte çok geride kalmış. Suruç’umuzun kaderi bu değildir. Bunlar çözülemeyecek meseleler değildir.  Çocuklarımızın huzur içinde oynayabileceği oyun parkları, halkımızın oturup dinlenebileceği dinlenme parkları, gençlerimizin spor yapabilecekleri ve enerjilerini sarf edeceği spor alanlarının olması gerekir. Bizler bu sorunlarımızı çözebileceğimize inanarak halkımızdan destek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Erat ve beraberindeki heyet,  Suruç’un değerli kanaat önderi Seyda Molla Kemal’i de ziyaret ederek hayır duasını aldı.

“Halkımıza, İslam ölçüsü doğrultusunda hizmet etmek istiyoruz”

Suruç’un değerli kanaat önderlerinden Seyda Molla Kemal’i de ziyaret ederek kısa bir konuşma yapan Erat, “Yıllarca iman ehli insanlara siyasetin hile-hurda olduğunu, siyaset ile uğraşanların yalancı ve hilekâr olduğunu söyleyerek inançlı insanları siyaset alanından uzak tutmaya çalıştılar. Yıllarca değerlerimize inanmayan, değerlerimize savaş açanlar bizleri yönettiler. Sorunlarımızı kökten çözmek yerine geçici tedavi yöntemleri ile geçiştirip durdular. Bizler bu kısırdöngüyü gördük ve buna ‘dur’ demek için, ‘ölçümüz İslam’dır’ ilkesi doğrultusunda partimizi kurduk. Bizler ‘ölçümüz İslam’dır’ diyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Hamd olsun söylemlerimizde, hareketlerimizde, attığımız adımlarda bu ölçüyü baz alıyoruz. Bundan dolayı bizler istiyoruz ki; halkımız bizlere destek ve yetki versin ki bizler de halkımıza bu ölçüde hizmet edebilelim.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.