Suruç'ta IŞİD de PYD de sınır ihlali yaptı!

Suruç'ta IŞİD de PYD de sınır ihlali yaptı!

Suruç'ta Türkiye tarafından gelerek Kobani'ye ateş açtıkları iddia edilen iki IŞİD üyesinin, 30 PYD üyesiyle eş zamanlı olarak sınır ihlali yaptıkları iddia edildi.

Suriye'de IŞİD ile PYD/ YPG arasındaki çatışmalar Kobani bölgesinde devam ediyor.

IŞİD son olarak, 29 Kasım günü bomba yüklü bir araçla Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın Suriye tarafında kalan bölümüne saldırı düzenledi. Saldırıyla birlikte IŞİD militanlarının Türkiye tarafından geçerek saldırıyı düzenlediğine dair iddialar da ortaya atıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "IŞİD militanlarının Kobani'ye Türkiye tarafından saldırdığını, buna dair ellerinde görüntü olduğunu" iddia etti.

Sabah Gazetesi'nin askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre bombalı saldırının ardından bölgede IŞİD militanları ile kapının kontrolünü tutan PYD/YPG militanları arasında şiddetli bir çatışma yaşandığı ve köşeye sıkıştırılan 2 IŞİD militanının sığınmak için Türkiye tarafına girdiği belirtildi.

Hemen uyarı ateşi açıldığını kaydeden askeri kaynaklar, "2 IŞİD militanı sadece 1.5 dakika kalabildi. Suriye tarafına kaçmak zorunda kaldılar" dedi.

Çatışmada, bilinmeyen çok önemli bir detay da gün yüzüne çıktı. Askeri kaynaklar, saat 14.30-15.00 sıralarında eli silahlı 30 PYD mensubunun IŞİD'in saldırılarından korktuğu için Türkiye tarafına kaçtığını kaydetti.

Türkiye tarafına giren PYD'liler, sınıra yakın noktadaki Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) bulunduğu yere geldi. PYD'liler silahlarıyla birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na ait olduğu öğrenilen ve kullanılmayan boş bir binaya sığındı.

Asker 30 militanın teslim olmaması durumunda operasyon yapılması kararlaştırıldı. Bölgeyi ablukaya alan asker militanları operasyon yapacaklarını bildirdi. 30 militan gece yarısı Suriye tarafına geçti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.